"1+1“ oli ka Eestis edukas, aga uusversioon siiski sama tulemuseni ei küündi. Selles peab küll iga inimene ise otsusele jõudma, mida annab juurde sama filmi teises keeles uuesti vaatamine. Paljudele on see kindlasti huvitav, ent neile, kes originaalfilmi juba 2-3 korda vaadanud, ilmselt mitte nii väga. Lisaks kõigele põhineb film ka reaalsetel sündmustel juhtunud lugu. Sellises võtmes vaadatuna muudab see muidugi elamuse meeldivaks.

Pean USA versiooni praegusel kujul üsna õnnestunuks. Millegi kallal otseselt norida pole – hea lugu, naljad töötavad ja nii mõnelgi korral võis kuulda kinosaalis naerupahvakaid. Filmi oleks saanud väga lihtsalt saanud ära rikkuda, sest selleks poleks palju vaja olnud. Kui aga originaal hiljuti vaadatud, siis ei pruugi uusversioon võrdlusmomendi tõttu head muljet jätta. Prantsuse ja Ameerika variandid võiks tegelikult täitsa kahte seina lüüa ja kui tulevikus neid filmiriiulisse soetada, võiksid nad mõlemad olemas olla, ent neid tulebki võtta ühe ja seesama filmina, mis pärinevad kohati nagu täiesti teistsugustest maailmadest.

"Ootamatu sõprus“ on siiski tervikuna parem, kui julgesin loota. Seda oleks hea pigem puhtalt lehelt vaadata, kuna siis ei teki nii suurt võrdlusmomenti. Mõlemad on küllaltki head, aga samas polnud uusversiooni ka vaja.

Halvatud ratastoolis istuvat meest Phillipit kehastab seekord Oscarile nomineeritud näitleja Bryan Cranston ("Trumbo“) ja tema abistaja rollis on koomik Kevin Hart ("Ride Along“), kusjuures tegelaskujude nimed on ka pisut muudetud – Phillippe asemel Phillip ja Drissi asemel Dell.
Põhimõtteliselt on tegu samasuguse filmiga nagu "1+1“, lihtsalt inglise keeles. Ameeriklaste jaoks loodud uusversioon tekitab ikkagi küsimuse, et miks ikkagi on vaja juba olemasolevast heast filmist teha uut – kas Prantsusmaa oma neile ei sobinud? Või dublaaž? Sellest on mõneti raske aru saada. Nii võiks ju samast filmist teha Eesti, Poola, Venemaa ja Rootsi versiooni, sest iga rahvus tahaks äkitselt omakeelset ekraniseeringut.

Kes ikkagi sisu ei tea ja mõtleb, millest jutt käib, siis see on lihtne - film räägib tõsiselul põhineva loo kahest mehest, kelle teed ristuvad ja kellest saavad head sõbrad. Üks neist on ratastooli aheldatud jõukas mees, kellele otsitakse tugiisikut. Just selleks saabki Dell (Kevin Hart), kuid et asja põnevamaks muuta, tuuakse mängu ka palju segaseid suhtepuntraid ja naljakaid hetki, mis muudavad loo rõõmsamaks.

Siin ongi väga raske seisukohta võtta, kuna mingis mõttes pole ühe ja sama filmi erinevad versioonid omavahel võrreldavad ja võib-olla on neid isegi vale võrrelda. Vaataja võib ise mõlemad ära vaadata ja siis otsustada, kumb talle rohkem meeldis ja miks. Seetõttu tasub antud uusversioon ära näha, sest otseselt halb see kindlasti polnud. Kellele meeldivad siirad ja inimlikud filmid, siis pole kahtlust, sest see film on sulle. Kui algset varianti ees poleks, siis olnuks "Ootamatu sõprus" midagi uut ja värsket.

"Ootamatu sõprus" on praegu kinodes.