2018. aastal tuvastati näitlejal soolevähk. Ta suri 15. veebruaril oma Zürichi kodus. Legendaarse näitleja lahkumist kinnitas tema agent Patricia Baumbauer.

Ganz astus viimati üles väga tähenduslikus rollis, milleks oli Lars von Trieri "The House That Jack Built", kus ta kehastas allmaailmas peategelast Jacki põrgusse juhatavat Virgili. Ganzi saame sel aastal tõenäoliselt veel kinos näha, sest valmimas on Terrence Malicku ajalooline draama "Radegund", kus lööb kaasa ka 2017. aasta juunis meie hulgast lahkunud Michael Nyqvist.

Ganz võitis 2000. aasta filmi "Bread and Tulips" eest Itaalia Oscari Donatello. Ta kehastas Wim Wendersi legendaarses filmis “Wings of Desire” (1987) inglit, kelle ülesanne oli surijad lohutada, kuid mõistis seda tehes, et tahab ise ka inimene olla. Lisaks kehastas ta ka Adolf Hitlerit filmis “Downfall”, mis oli omal ajal esimene suurem saksa film Hitlerist.

Ganzi sai näha kokku üle 80 filmis ja telefilmis. Tal õnnestus karjääri jooksul koos töötada selliste nimedega nagu Dennis Hopper, Werner Herzog, Gregory Peck, Laurence Olivier, Jonathan Demme, Ralph Fiennes ja Kate Winslet.

Ganz sündis 1941. aastal Zürichis. Tema esimesed rollid olid teatris 60ndatel ja 70ndatel, kus ta kehastas näiteks ka Hamletit. Tema esimene filmiroll saabus 1961. aasta komöödias "The Man in the Black Derby” ning ta jätkas tööd ka 70ndates eluaastates.

Ganzile omistati ka 18. sajandi saksa näitleja järgi nimetatud filmikunsti au, milleks on Ifflandi sõrmus. Seda teemantidega kaunistatud kalliskivi antakse ainult kõige olulisemale saksakeelsele teatrinäitlejale.

Ganzi populaarsus tõusis olulisel määral pärast seda, kui YouTube'is hakkasid levima kurja Hitleri stseenid, milles muudeti vastavalt sisule subtiitrite tähendust.