Petra, Jordaania ("Indiana Jones ja viimane ristiretk", 1989)

Seda veetlevat, iidset ja kivisse raiutud linna näidati esialgse "Indiana Jonesi" filmitriloogia lõpustseenides. Peale seda on Petrast saanud äärmiselt menukas sihtkoht, mis on võitnud paljude turistide südamed. Kahtlemata on tegemist Jordaania ajatu kroonijuveeliga.



Soča jõeorg, Sloveenia ("Narnia kroonikad", 2005-2010)

Lihtne on märkamata jätta pisikest jõeorgu Sloveenias, kuid filmitegijatele Hollywoodis see kindlasti kahe silma vahele ei jäänud. Peale Soča jõeoru nägemist armastatud "Narnia" filmides hakkas sinna järjest rohkem turiste voorima.



Snowdownia rahvuspark, Wales ("Kuningas Artur: Mõõga legend", 2017)

Kuigi kuningas Arturi filmi võtted toimusid mitmes kaunis kohas Suurbritannias, siis paljudele jäi hinge just nimelt Snowdonia rahvuspark, mis oli mitme stseeni taustaks. Näiteks oli kaunist rahvusparki näha stseenis, milles Artur viskas oma Excaliburi järve.



Skellig Michael, Iirimaa ("Stars Wars: Viimased jedid", 2017)

Tegemist on imekauni saarega, mis kuulub ka UNESCO maailmapärandi nimistusse. "Star Warsi" filmis oli saar aga koht, kust leiti eksiili saadetud Luke Skywalker. Saarel ei ela inimesi ja seal on põnev ringi uudistada.



Island ("Walter Mitty salajane elu", 2013)

Kui Walter Mitty soostub üks hetk oma laua tagant minema maailma avastama, siis veedab ta suurema osa ajast Islandil. Filmis on näha imekauni saare hingematvalt kaunist loodust.



Cornwall, Inglismaa ("Ainult aja küsimus", 2013)

Romantilises komöödias rullub vaataja ees lahti Cornwalli imekaunis kallas. Inglismaa uskumatult ilusad maastikud on nähtavalt stseenis, milles näidatakse peategelase lapsepõlvekodu ja tema meenutusi.



Brügge, Belgia ("Palgamõrvarid Brügges", 2008)

Kuigi tegemist on musta huumoriga vürtsitatud krimikomöödiaga, siis jõudis vaataja ette ka Brügge imeline vanalinn, mis meenutab välimuselt ka Tallinna vanalinna. Vaata ja naudi.



Monuriki saar, Fidži ("Kaldale uhutud", 2000)

Filmis "Kaldale uhutud" keskmes on Chuck (Tom Hanks), kes on sattunud õnnetuse tõttu üksikule saarele ja peab seal hakkama saama. Monuriki saar on aga sellise filmi jaoks ideaalne paik. See on asustamata, kuid sinna tehakse ekskursioone.



Ouarzazate, Maroko ("Gladiaator", 2000)

Imeline Ouarzazate paikneb Atlase mägedes ja on pikalt olnud paljude filmitegijate lemmikpaigaks, sest selles iidses linnas on võimalik teha väga omanäolisi ja kihvte stseene. Näiteks on seal filmitud stseene selliste linateoste tarvis nagu "Gladiaator" (2000), "Araabia Lawrence" (1962) ja "Muumia" (1999).



Savannah linn, Georgia osariik, Ameerika Ühendriigid ("Forrest Gump", 1994)

Savannah on tuntud oma ajaloomälestiste, arhitektuuri ja parkide poolest. 1733. aastal asutatud linna üks kauneimaid paiku on Chippewa väljak, mis annab aimdust lõuna pool asuva linna ilust.



Kananaskis, Alberta ("Brokebacki mägi", 2005)

Tegemist on nii kauni kohaga, et võtab kohe hingetuks: need mäed, taevas, loodus ja maastikud. Kanadas asuv Kanaskis lummab juba filmis igat vaatajat.



Na'Pali rannik Kauais Hawaii saarel ("Jurassic Park")

Kuigi filmis langeb põhirõhk dinosaurustele, siis kahtlemata ei saa tähelepanuta jätta imekaunist loodust, mis on taustaks. Niisiis esimene pilguheit väljamõeldud Nublari saarele on tegelikult pilguheit Na'Pali rannikule.



Oregon ("Metsik", 2014)

Filmi keskmes on Cheryl, kes võtab igasuguse ettevalmistuseta ette umbes 1600 kilomeetri pikkuse jalgsimatka, et endas selgusele jõuda. Film jälgib sel teekonnal teda ees ootavaid katsumusi ja rõõme, kui sihikindel naine pressib edasi mööda rada, mis ajab teda vaheldumisi hulluks, karastab ning viimaks ka ravitseb. Kaunid filmivõtted on aga purki püütud Põhja-Oregonis Ameerikas asuvas mäel, mis kannab nime Mount Hood. Mõned võtted on tehtud ka Kraatrijärve ja Newberry vulkaanimonumendi juures.



Barcelona ja Ovideo Hispaanias ("Vicky Cristina Barcelona", 2008)

Woody Alleni komöödia viib vaataja tavapärase New Yorgi asemel Barcelonasse, et elada kaasa Vicky ja Cristina romantilistele tegemistele. Ameerika kaunitarid veedavad suve kuumas Barcelonas ja Ovideos ning kohtavad kireva eluga kunstnikku Juan Antoniot. Mõlema linna puhul on tegemist tõeliste pärlitega, mis lummavad ka kõige leigemat reisiselli.



Keenia ("Minu Aafrika", 1985)

"Minu Aafrika" on film, mis inspireeris tuhandeid võtma ette reisi Keeniasse, et näha sealset imelist loodust. Filmi keskmes on Karen, keda kehastab armastatud näitlejanna Meryl Streep ja Denys, keda mängib Robert Redford. Keenias asuvad Ngongi mäed ja Shaba jahireservaat on võluvalt kaunid.



Peloponnesose piirkond Kreekas ("Enne südaööd", 2013)

Kreekas puhkust nautiva ja kaksikuid kasvatava Jesse'i ja Celine'i esimesest kohtumisest rongil on möödas peaaegu 20 aastat. Jesse'ist on saanud edukas kirjanik, kellel on 13-aastane poeg valusalt lõppenud abielust, ja Celine kaalub valitsusse tööle minemist. Kogu sündmustik leiab aset aga Peloponnesose piirkonnas ja vaataja ees rulluvad lahti iidsed varemed, rannikuvaated ja imekaunid villad, mida paitab päike.



Saint Vincent ja Grenadiinid ("Kariibimere piraadid: Musta pärli needus", 2003)

Kui Hollywoodi filmitegijatel oli piraadifilmi tarbeks vaja kauni ja eksootilise välimusega tausta, valiti selleks idülliline saareriik, milleks on Saint Vincent ja Grenadiinid. Ühed kõige ilusamad kaadrid on filmitud Petit Tabaci saarekesel, millel on vaid valge liiv ja kookosepuud.



Notting Hill, Inglismaa ("Notting Hill", 1999)

Suuremad fännid on rääkinud, et Londonis asuv eklektiline piirkond säras filmis sama erksalt nagu Hugh Grant ja Julia Roberts. Kahtlemata on tegemist põneva kohaga ja paljud fännid on üles otsinud ka filmis näidatud raamatupoe.



Glencoe, Šotimaa ("007: Skyfall", 2012)

Mõned aastat tagasi linastunud ülipingelises Bondi-filmi on nähe imelisi Šotimaa maastikke, mis on niivõrd rabavad, et viivad vaataja tähelepanu isegi Daniel Craigi ja Judi Denchi pealt ära. Lihtsalt vaata neid imelisi mägesid ja imesta.



Firenze, Itaalia ("Inferno", 2016)

Viimase Robert Langdoni menuraamatu "Inferno", milles kuulus sümboloogiaprofessor, keda kehastab taas Tom Hanks, tegeleb mõistatusega, mis on seotud suure Dante endaga. Kui Langdon ärkab mälukaotusega Itaalia haiglas, ühendab ta jõud doktor Sienna Brooksiga, kelle abil ta loodab oma mälestused tagasi saada. Üheskoos peavad nad tormama läbi Euroopa, et nurjata ülemaailmne tappev vandenõu. Põnev lugu rullub vaataja ees lahti aga imekaunis Firenzes, mille arhitektuur ulatub tagasi sadu aastaid.

Jaga
Kommentaarid