"Kingsmani" märulikomöödiatest tuntud Taron Egerton jagas Elton Johniga ekraaniaega ka järjefilmis "Kingsman: Kuldne ring", mille produtsent ja režissöör oli Matthew Vaughn, kes on ka Elton Johni noorusaega kujutava filmi "Rocketman" produtsent.

"Rocketman" režissöör on Dexter Fletcher, kes lavastas ka biograafilise spordidraama "Eddie the Eagle", mille peaosas oli samuti Taron Egerton, kes asus nüüd siis Sir Elton Johni rolli.

Lisaks on Dexter Fletcher see mees, kes asendas režissöör Bryan Singerit, kui too Freddy Mercury ja Queeni eluloofilmi "Bohemian Rhapsody" projekti pealt keset võtteid lahti lasti.

Sarnasused ei piirdu siiski ainult režissööriga, sest kui "Bohemian Rhapsody" produtsentide hulgas olid Queeni allesjäänud liikmed, siis "Rocketmani" taga seisavad samuti nii Sir Elton John ise kui ka tema abikaasa David Furnish, mis tähendab, et lugu jutustatakse täpselt nii nagu muusik tahab oma elu filmi kujul näha.

Lisaks paistab film järgivat klassikalist biograafilist valemit, mis oli ka "Bohemian Rhapsody" edu põhjuseks, kuid samal ajal andis tunnistust ka kitsaskohtadest, sest Hollywoodi biograafiliste filmide struktuur on ajast ja arust, aga kuna need töötavad, siis ei lõpetata nii pea ka selle kasutamist.

Ka "Rocketmanis" näeme noore Elton Johni katseid edu saavutada, kuulsuse tippu jõudmist, sõltuvusse sattumist ja seksuaalse orientatsiooni käsitlemist ja tõenäoliselt on lõpus ka suur kontsert ehk pea kõik see, mida pakkus meile ka "Bohemian Rhapsody".

Patrick (H) Willems tegi hiljuti väga hea kokkuvõte biograafiliste filmide suurimatest probleemidest.

Filmis teevad kaasa veel Jamie Bell, Richard Madden ja Bryce Dallas Howard.

"Rocketman" alustab Eesti kinodes 7. juunist.