Oscari-gala leiab aset 24. veebruaril ehk öösel vastu esmaspäeva. Päev enne seda jagatakse aga Kuldvaarikaid kõige halvemate "töösaavutuste" eest.

Jaanuaris selgus, et näitleja Melissa McCarthy sai nii Oscari kui ka Kuldvaarika nominatsiooni, kuna ta osales kõrgelt hinnatud draamas "Can You Ever Forgive Me?" ja universaalselt maha tehtud komöödias "The Happytime Murders". Melissa pole aga Kuldvaarikate 39-aastase ajaloo jooksul kaugeltki esimene, kellele antakse samal aastal teineteisele vastanduvad auhinnad.

2019 - Melissa McCarthy

Oscari-nominatsiooni sai Melissa parima näitlejatöö eest filmis "Can You Ever Forgive Me?", milles ta kehastas staar-biograafi Lee Israeli, kes teenis elatist kirjade võltsimisega.

Kuldvaarika-nominatsiooni sai Melissa aga uurija Connie Edwardsi rolli eest linateoses "The Happytime Murders". Filmis pidi ta uurijana tegema koostööd eradetektiivist sinist värvi nukuga, kelle nimi oli Phil Phillips.

Kusjuures Melissale kaaluti anda Kuldvaarikate ka filmirolli eest linateoses "Life of the Party", milles ta mängib keskealist naist, kes läheb oma tütrega samal ajal ülikooli ning proovib seal noorte tudengite seas oma kohta leida, ent kõik kukub pentsikult välja.

2016 - Eddie Redmayne

Oscari nominatsiooni sai "Fantastiliste elukate" ("Fantastic Beasts") staar oma näitlejatöö eest filmis "Taani tüdruk" ("The Danish Girl"), milles ta kehastas Lili Elbet. Kui portreekunstnik Gerda palub oma abikaasal naljatamisi tõmmata jalga siidsukad ja heita üll õhkõrn taftkleit, et poseerida poolelioleva maali jaoks, saab alguse Einari muutumise teekond. Mehe süvenev lembus daamirõivaste vastu viib Gerda peagi tõdemuseni, et Einari puhul on tegu mehe kehasse sündinud naisega. Nii algab lugu Lili Elbest, trans-seksuaalsuse teerajajast: just tema oli esimene inimene maailmas, kes eduka operatsiooni abil mehest naiseks sai.

Kuldvaarika-nominatsiooni sai Eddie aga oma rolli eest filmis "Jupiteri tõus" ("Jupiter Ascending"). Ta kehastas tegelast nimega Balem Abrasax. Filmis kujutatakse galaktikatevahelist seiklust ja peamine eesmärk on päästa planeet Maa.

2016 - Sylvester Stallone

Kuigi viimasest Rocky filmist oli peaaegu 20 aastat möödas, tegi vana hea Sylvester comebacki 2015. aasta filmis "Creed". Küll aga ei astunud ta seal üles löömamehena, vaid hoopis Rocky kui treeneri rollis, kes juhendas Apollo Creedi poega. Sylvester nomineeriti parima meeskõrvalosatäitja Oscarile, kuid kahjuks ta sellel õhtul kuldmehikest ei saanud.

Kuldvaarikate jagamisel anti Sylvesterile aga pisut teistsugune auhind, milleks oli The Razzie Redeemer Award. Tegemist on auhinnaga, mida antakse näitlejatele, kellele on varasemalt antud Kuldvaarikaid, kuid kellest on ämbrisse astumistele vaatamata saanud tunnustatud näitlejad. Esimest korda anti The Razzie Redeemer Award välja 2014. aastal.

2016 - Rooney Mara

Rooney Mara nomineeri parima naiskõrvalosa eest Oscarile oma rolli eest filmis "Carol", milles ta kehastas Therese Beliveti.

Kuldvaarikale nomineeriti Rooney aga halvima kõrvalosa rolli eest filmis "Pan", milles ta kehastas printsess Tiger Lilyt.

2010 - Sandra Bullock

andra nomineeriti Oscarile rolli eest filmis "The Blind Side" ja tal õnnestuski Oscar võita. Andekas näitlejanna kehastas Leigh Anne Tuohyt, kes aitas Qunton Aaroni kehastatud tegelasel Michael Oheril saada professionaalseks jalgpalluriks.

amal aastal nomineeriti Bullock ka Kuldvaarikale rolli eest filmis "All About Steve". Näitlejanna võttis asja aga huumoriga. Nimelt läks Sandra auhinda vastu võtma nii, et tal oli kaasas terve hunnik filmi "All About Steve" DVDsid, mida ta kõigile lahkelt jagas.

2004 - Alec Baldwin

Alec nomineeriti Oscarile 2004. aastal parima meeskõrvalosatäitja rolli eest filmi "The Cooler". Mees kehastas Shelly Kalpow', kes oli Las Vegases asuva Shangri-La kasiino boss.

Kuldvaarikale nomineeriti Alec aga rolli eest filmis "The Cat in the Hat". Kuigi kõnealune film valiti halvimaks, siis Alec jäi Kuldvaarikast ikkagi ilma. Selle napsas tema eest ära Sylvester Stallone oma rolliga filmis "Spy Kids 3-D: Game Over".

2003 - Christopher Walken

Oscari nominatsiooni sai Christopher Walken filmirolli eest linateoses "Catch Me If You Can", mille peaosas mängis Leonardo DiCaprio. Filmis kehastab Walken tegelast nimega Frank Abagnale Sr., kes on Leonardo DiCaprio mängitud kavalpeast võltsija isa.

Kuldvaarikale nomineeriti Christopher Walken aga rolli eest Disney filmis "The Country Bears", milles ta mängib ahnet pankurit nimega Reed Thimple, kes plaanib hävitada legendaarset muusikahalli, mis on märkimisväärselt tähtis koht grislide kantrirokk-bändile The Country Bears. Kuigi Christopher ei saanud Kuldvaarikat, 2003. aastal, siis 2004. aastal nomineeriti mees uuesti rollide eest filmides "Gigli" ja "Kangaroo Jack".

1995 - Uma Thurman

1995. aastal nomineeriti Uma Thurman Oscarile Mia Wallace'i rolli eest kultuslikus linateoses "Pulp Fiction". Oscari parima naiskõrvalosa eest pälvis sel aastal aga hoopis Dianne Wiest.

Kuldvaarikale nomineeriti Uma aga filmirolli eest linateoses "Even Cowgirls Get the Blues". Tom Robbinsi romaani põhjal vändatud filmis kehastab Uma noort ja hakkajat hääletajat nimega Sissy Hanshaw, kellel on plaanis hääletada New Yorki.

1993 - Jack Nicholson

Juba enne 1993. aastat oli Jack Nicholson pälvinud Oscari oma rolli eest filmis "One Flew Over the Cuckoo's Nest" ja teise Oscari kõrvalosa eest filmis "Terms of Endearment". Oscari nominatsioon "A Few Good Men" eest oli mehe jaoks kümnes, kuid kuldmehikest tal saada ei õnnestunud. Sellega jalutas minema hoopis Gene Hackman.

Kuldvaarikale nomineeriti Jack aga samal aastal rollide eest filmides "Hoffa" ja "Man Trouble". Auhinna napsas ära aga hoopis Sylvester Stallone.

1984 - Amy Irving

Oscarile nomineeriti Amy Irving tema rolli eest filmis "Yenlt", milles ta kehastab noort juuditari, kellel on oma kihlatu suhtes kahtlused. Filmis vältel armub Amy mängitud tegelane hoopis tegelasse nimega Anshel.

Veidral kombel nomineeriti Amy sama rolli eest ka Kuldvaarikale.

1982 - James Coco

James Coco mängis filmis "Only When I Laugh" Jimmy Perrinot, kes oli filmi peategelase lähedane sõber. Kahjuks Coco aga Oscarit ei saanud, sest see anti hoopis John Gielgudile parima kõrvalosa eest filmis "Arthur".

Kuldvaarikale nomineeriti James Coco aga täpselt sama rolli eest, mis teeb temast esimese näitleja, kes on ühe ja sama filmirolli eest samal aastal nomineeritud nii halvimale kui ka parimale auhinnale.

Allikas: hollywoodreporter.com