2018. aasta veebruaris linastunud ja maailma kinodes üle 1 miljardi dollari tagasi teeninud "Must panter" ("Black Panther") kandideeris kokku 7 Oscarile ning võitis neist kolm. "Must panter" oli öösel vastu esmaspäeva toimunud Oscarite jagamisel üks kolmest filmist, mis võitsid kolm kuldmehikest. Teised olid ka parima filmi auhinna saanud "Roheline raamat" ("Green Book") ja parima režissööri tunnustuse pälvinud "Roma".

"Mustale pantrile" sai osaks parima muusika, kunstnikutöö ja kostüümikunstniku tunnustused. Ruth E. Carter on nüüd esimene mustanahaline, kes on võitnud parima kostüümikunstniku Oscari ning sama kehtib parima kunstnikutöö Oscari võitnud Hannah Beachleri kohta.

Marveli filmid on alates 2008. aastast mitu korda küll Oscarile kandideerinud, kuid ükski ei suutnud Hollywoodi suurimat tunnustust endale haarata. "Raudmees" kandideeris parimate visuaalefektide ja helimontaaži kategooriates. "Raudmees 2", "Tasujad", "Raudmees 3", "Kapten Ameerika: Talvesõdalane", "Doktor Strange", "Galaktika valvurid Vol. 2" ja "Tasujad: Igaviku sõda" üritasid samuti tulutult saada parimate visuaalefektide kategooria võitu. "Galaktika valvurid" proovis kätt nii grimmi kui ka visuaalefektide osas, aga seegi jäi saamata.

Omamoodi saavutuseks on juba see, et Marveli film kandideeris 7 Oscarile, võitis kolm ja sellele anti ka parima filmi nominatsioon.

Nüüd saame näha, kas "Musta pantri" võidud mõjutavad ka tulevaste Marveli filmide võidušansse. "Kapten Marvel", "Tasujad: Lõppmäng" ja "Ämblikmees: Kodust kaugel" linastuvad kõik veel sel aastal.

"Kapten Marvel" linastub 8. märtsil.

"Tasujad: Lõppmäng" linastub 26. aprillil.

"Ämblikmees: Kodust kaugel" linastub 5. juulil.