Heidame vahelduseks pilgu inimestele, keda on mitmel korral Oscarile nomineeritud, kuid kes on sellest saatuse kiuste ilma jäänud. Tegemist pole aga vaid näitlejatega, sest filmimaailm vajab ka muid asjapulki, näiteks helitehnikuid.

Helitehnikutega võikski alustada. Greg P. Russell on nomineeritud kuldmehikesele lausa 16 korda, kuid õnnetul kombel pole ta siiani ühtegi auhinda koju viinud. Helitehnikute hulgast on Oscarile nomineeritud ka Rick Kline (11 korda) ja Anna Behlmer (10 korda), aga ka nende õuele pole õnn veel saabunud.

Loomulikult pole nemad aga ainsad. Näiteks nomineeriti Oscarile 15 korda nii kunstiline juht Roland Anderson kui ka helilooja Alex North, kuid kumbki mees kuldmehikest ei pälvinud. Heliloojate hulgas on ilmajääjaid veelgi. Näiteks Thomas Newman on tühjade kätega minema läinud 14 korda ning Diane Warren on auhinnata koju suundunud 10 korda. Helilooja Walter Scharf kandideeris samuti elu jooksul 10 korda.

Ka filmioperaatorite hulgas on neid, kellele pole õnn siiani naeratanud. Näiteks on legendaarne Roger Deakins 14 korda tühjade kätega koju läinud, kuid õnneks saabus mehe õuele õnn 2018. aastal, kui ta pälvis prestiižika auhinna filmi "Blade Runner 2049" eest. Tema kolleeg George J. Folsey jäi Oscarist ilma 13 korda.

Nimekirja armastatud ja andekatest näitlejatest, keda on küll Oscarile nomineeritud, kuid kes pole siiani ühtegi kuldmehikest saanud, vaata SIIT.

Mis puutub aga tuntud režissööridesse, siis näiteks Federico Fellini jäi Oscarist ilma 12 korda ja Ingmar Bergmanist läks auhind mööda üheksa korda. Samas teenisid mõlemad mehed teisi mainekaid auhindu.

Leidub ka mitmeid filmitegijaid, kellel pole ainsatki kuldmehikest. Näiteks nomineeriti Stanley Kramer Oscarile üheksa korda, kuid auhinna sai alati keegi teine. Õnn ei naeratanud ka Robert Altmanile, keda nomineeriti auhinnale seitse korda. Kuuel korral jäi Oscarist ilma Clarence Brown ja viiel korral nomineeriti mainekale filmiauhinnale Sidney Lumet, King Vidor ja Alfred Hitchcock, kuid õnneks pärjati neid aja jooksul teiste mainekate auhindadega.

Uuema põlvkonna filmitegijatest on Oscarita veel viiel korral nomineeritud Christopher Nolan ja neljal korral nomineeritud Ridley Scott.

Allikas: ew.com