Mike Mignola loodud Hellboy tegelaskuju on koomiksites kurjusega võidelnud juba üle 25 aasta. Selle aja jooksul on tema põhjal valminud kaks suurepärast Guillermo del Toro filmi, aga ka mitmed animatsioonid. Nüüd on järjekord uue filmi käes, aga seekord on tegu ka uusversiooniga või siis pigem uue nägemusega ning kohe kindlasti uue sünnilooga, kuigi uue treileri põhjal on see enam-vähem sama, mis Guillermo del Toro esimeses filmis.

Aprillis linastuv "Hellboy" pole mitte kuidagi seotud Guillermo del Toro kahe suurepärase "Hellboy" filmiga ("Hellboy" ja "Hellboy II: The Golden Army"). Eelmisel aastal filmiga "Vee puudutus" neli Oscarit võitnud Del Toro üritas kaua aega kolmandat osa maast lahti saada, aga filmistuudio Columbia Pictures polnud asjast huvitatud, sest eelarve oli liiga suur filmi jaoks, mille eelmine osa polnud just kõige kassaedukam, kuigi on üks parimaid sellelaadseid koomiksifilme.

Uue "Hellboy" režissöör on "Troonide mängu" episoodide lavastaja Neil Marshall, peaosa kehastab Netflixi "Stranger Thingsi" David Harbour ning Del Toro pole asjaga mitte kuidagi seotud.

Uues "Hellboy" filmis teevad kaasa veel Ian McShane, Milla Jovovich, Daniel Dae Kim ja Sophie Okonedo.

Sünopsis: Olles ühe jalaga inimeste ja teisega jalaga üleloomulikus maailma, peab Hellboy rinda pistma võimsa kättemaksuhimulise nõiatariga.

"Hellboy" linastub Eesti kinodes 12. aprillil.