Blade on Marveli koomiksitegelane, keda tutvustati esmakordselt 1973. aastal ning ta astus üles kokku kolmes filmis: "Blade" (1998), "Blade II" (2002), "Blade: Trinity" (2004). Lisaks veel 2006. aasta seriaal "Blade", ülesastumised animatsioonides ning muidugi ka mitmed videomängud.

Esimese "Blade'i" režissöör oli Stephen Norrington ("The League of Extraordinary Gentlemen"), teise ja veel parema filmi "Blade II" tegi Guillermo del Toro ning haletsusväärse põntsu andis seeriale David S. Goyer ning filmiks oli kehvake "Blade: Trinity".

Kõik kolm filmi olid kinodes edukad, aga kuna kolmas osutus rämpsuks ja Blade'i kehastanud Wesley Snipes läks maksude eest hoidumise eest 2010. aastal vangi, siis kadusid ka igasugused plaanid järgedeks. Snipes sai 2013. aastal vanglast välja, aga kuna selleks ajaks oli tema kunagine kuulsus kadunud ja rolle enam ei pakutud, siis asus mees aegamisi oma karjääri uuesti üles ehitama.

2011. aastal liikusid Blade'i õigused New Line Cinema käest tagasi Marveli kätte ja kuna neist on saanud superkangelasefilmide tootmise osas pärast Foxi omandamist tõeline gigant, siis tekkis paljudel ka lootus näha uut filmi vampiirikütist.

We Got This Covered andis teada, et nende allikate sõnul kavatseb Marvel jätkata "Deadpooli" stiilis veriste superkangelasefilmidega ning tõenäoliselt ongi järgmiseks plaanis R-reitinguga "Blade'i" filmide taaselustamine. Väidetavalt on kavas tagasi tuua ka algupärase triloogia staar Wesley Snipes. Lisaks käivad jutud, et stsenaarium on juba valmis ning loo kohaselt hakkab Blade ehk Eric Brooks treenima oma tütart järgmiseks vampiirikütiks.

Snipes on ka ise varasemalt väitnud, et "Blade" on mingil kujul töös ning tema on sellega mingit pidi seotud.

Hetkel on see kõik kuulujutu tasandil, aga fännid on juba kaua oodanud, et Blade kinodesse naaseks.