Näiteks põhineb film "Hidden Figures" tõestisündinud lool, kuid ometi kirjutati filmi jaoks fiktiivne tegelaskuju Al Harrison (Kevin Costner), kellel on filmis ka üks võimsamaid stseene, kus ta tõmbab maha naiste tualettruumide kohal olevaid "ainult värvilistele" silte.

Filmi ühe peategelase ja vägagi reaalse ajaloolise inimese Katherine Johnsoni (Taraji P. Henson) lugu on samuti muudetud. Filmis jäetakse mulje, et Al Harrison oli see mees, kes andis Johnsonile loa minna vaatama NASA kosmoseraketti starti. See oli väga märgiline, sest tema oli üks neist teadlastest, kelle töö tulemusel see üldse startida sai. Me juba teame, et Al Harrisoni polnud olemas, mistõttu tuleb kohe lisada, et tegelikult ei antud Johnsonile luba raketi starti vaatama minna, sest ta vaatas seda hoopis eemalt oma laua äärest.

Kevin Costneri tegelaskuju ongi "valge päästja" ehk valge tegelaskuju, kes päästab teise nahavärviga karaktereid erinevate hädade küüsist, sest tema ei mõtle nii nagu teised.

"Rohelise raamatu" puhul kasutatakse "valget päästjat" eriti tuntavalt, sest kuigi film on mustanahalisest muusikust Don Shirley, siis lugu jutustatakse hoopis Tony Lipi pilgu läbi. See pole Don Shirley lugu, vaid hoopis Tony Lipi kasvamine väga rassistlikust inimesest natuke vähem rassistlikuks.

Selliseid näiteid on veel ning Insideri video võtab need kõik hästi kokku.