1. Julianne Moore ja "Can You Ever Forgive Me?"

Julianne Moore avaldas hiljuti, et just tema asus kehastama tänavu mitmele Oscarile kandideerinud draamas "Can You Ever Forgive Me?" peaosa, kuid ta vallandati enne, kui filmima asuti, sest tema nägemus karakterist polnud see, mida tahtis näha režissöör Nicole Holofcener. Peaossa palgati Melissa McCarthy, kes kandideeris ka parima naispeaosa Oscarile.

2. Ryan Gosling ja "The Lovely Bones"

Ryan Gosling võttis Jack Salmoni rolli jaoks 27 kg kaalus juurde, kuid režissöör Peter Jackson vallandas ta enne võtete algust just liigse kaalu pärast. "Meil oli väga erinev idee sellest, kuidas peaks karakter välja nägema. Ma tõesti arvasin, et tegelane peaks olema 95kg", ütles Gosling.

Jackson oli Goslingu kaalust aga nii üllatunud, et lasi näitleja lahti ja asendas ta mõned päevad enne produktsiooni algust Mark Wahlbergiga.

3. Anne Hathaway ja "Knocked Up"

Komöödias "Knocked Up" oleks peaaegu peaosa mänginud Anne Hathaway, aga kuna talle ei meeldinud stsenaariumis kirjeldatud väga graafiline sünnitamisstseen, siis otsustas ta filmist siiski loobuda.

"Minu probleem seisnes selles, et kuna ma polnud sünnitamist ise kogenud, siis ei teadnud ma täpselt, kuidas peaksin end stseeni filmides tundma", ütles Hathaway ajakirjale Allure.

4. Sylvester Stallone ja "Beverly Hills Cop"

Stallone oli tänu "Rambo" ja "Rocky" filmidele tõeline staar, kui valiti ka "Beverly Hills Cop" peaossa, aga ta vallandati, sest ta ei suutnud olla lihtsalt piisavalt hea komöödianäitleja. Tema asenduseks leiti rolli jaoks perfektne Eddie Murphy.

Lisaks kirjutas Stallone algse stsenaarium täiesti ümber. Stuudiole see ei muidugi ei meeldinud. Väidetavalt sai Stallone versioon stsenaariumist hiljem "Cobra" aluseks.

5. Judy Garland ja "Valley of the Dolls"

Judy Garland pidi esialgu kehastama Helen Lawsonit filmis "Valley of the Dolls", aga tema narkosõltuvus muutus liiga segavaks, sest ta ei suutnud isegi võtetele kainena tulla. Teda asendas näitleja Susan Hayward.

6. Colin Firth ja "Paddington"

Kriitikute poolt armastatud "Paddingtoni" ja selle järjeloo peategelasele andis esialgu hääle armastatud Colin Firth, aga stuudio otsustas viimasel hetkel, et ta ikkagi ei sobi ning rolli sai hoopis Ben Whishaw. Firth oli terve filmi jaoks juba teksti sisse lugenud, aga ta vahetati ikkagi välja.

7. Annette Bening ja "Batman Returns"

Michelle Pfeiffer tegi Kassnaise küll ikooniliseks, aga esialgu pidi rolli astuma hoopis Annette Bening, kuid naine jäi lapseootele, mistõttu pidi rollist viimasel hetkel loobuma.

8. Stuart Townsend ja "Sõrmuste isand"

Hetk enne võtete algust mõtles režissöör Peter Jackson ümber, sest soovis Aragorni rollis näha kedagi vanemat. Townsend on praegu tuntud seriaalinäitleja, aga Mortensen on nautinud pärast "Sõrmuste isanda" seeria suur edu väga viljakat filmikarjääri. Viimati nägime teda "Rohelises raamatus", mis tõi talle ka Oscari nominatsiooni.

Stuart Townsend ütles ajakirjale Entertainment Weekly, et oli juba kaks kuud rolliks treeninud ning ei saanud tehtud töö eest ühtegi senti.

9. Megan Fox ja "Transformers 3"

Megan Fox oli "Transformerite" seeria üks suurimaid staare hetkeni, mil ta enam ei olnud, sest ta vahetati lihtsalt välja.

Pärast "Transformers 2" oli Foxil režissöör Michael Bay kohta palju öelda. Ta nimetas režissööri kiuslikuks ja võrdles teda Adolf Hitleriga. "Transformerite" üks produtsentidest Steven Spielberg nõudis, et Fox eemaldatakse ja nii juhtuski. Kolmandas osas "Dark of the Moon" võttis Foxi rolli üle modell Rosie Huntington-Whiteley.

10. James Purefoy ja "V for Vendetta"

"Sõrmuste isanda" ja "Matrixi" triloogias unustamatu rolli teinud Hugo Weaving polnud esimene valik V rolli. Selleks oli hoopis James Purefoy, kes loobus keset võtteid rollist, sest esimese kuue nädala pikkuse võtteperioodi jooksul väsis ta V maski kandimisest ära, sest tahtis, et publik ka tema nägu näeks, aga kuna tegelase nägu kunagi ei näegi, siis polnud väga raske teda välja vahetada.

11. Lori Petty ja "Demolition Man"

Petty kaebas filmi produtsendile Joel Silverile, kuidas talle üldse tema karakter ei meeldinud. Silver lasi näitleja seepeale mõned päevad pärast võtete algust lahti ja rolli sai hoopis Sandra Bullock.

12. Eric Stoltz ja "Back to the Future"

Eric Stoltz palgati peaossa ja võtted juba käisid, aga režissöör Robert Zemeckis polnud temaga rahul, sest Stoltz polnud tema hinnangul õige Marty McFly. Temas polnud vajalikku huumorit ja kergust. Võtted jäeti pausile ning peaossa valiti komöödianäitleja Michael J. Fox, kes osutus lausa ideaalseks.

13. Samantha Morton ja "Her"

Morton oli juba lõpetanud kõik stseenid, mis nõudsid tema häälnäitlemist, aga siis otsustati viimasel hetkel ta asendada hoopis Scarlett Johanssoniga.

Morton andis hääle tehisintellektile, mis tähendas, et luges sisse ainult teksti ja teiste näitlejatega kokku ei puutunud. Johansson vahetas ta välja, aga kuna tema roll oli nii hea, siis filmiti juurde ka mõned uued stseenid.

Allikas: Page Six