Van Damme palgati 1987. aastal linastunud "Kiskja" filmi, et ta kehastaks tulnukast pearahakütti. See oli vähemalt toona Van Damme jaoks suur roll, sest filmitööstuses oli ta veel täiesti tundmatu, kui 1986. aasta "No Retreat, No Surrender" välja arvata.

Algupärane kiskja disain oli aga hoopis teistsugune võrreldes sellega, mida filmis nägime. Tulnukas pidi olema kiire ja liikuv, mistõttu tunduski, et võitluskunstide taustaga Van Damme on rolli jaoks ideaalne. Esialgu tunduski, et filmist kujuneb Van Damme ja Schwarzeneggeri vastasseisu kujutav märul, sest kostüüm ei pidanud katma näitleja tervet keha, see pidi olema kitsas riie, mis lubas palju liikuda ning näkku lubati panna ainult natuke grimmi.

Kostüümi proovima minnes selgus, et selle selga sobitamine võttis 20 minutit aega, Van Damme ei saanud korralikult hingata ning pealekauba ajas see hirmsasti higistama.

Kui režissöör John McTiernan saatis esimesed testkaadrid stuudiole, siis arvati kohe, et tulnukas näeb väga loll välja.

Van Damme jaoks oli selle kostüümi kandmine aga väga põrgulik kogemus. Kostüüm oli nii paindumatu, et ta ei saanud põhimõtteliselt mitte ühtegi liigutust teha. Ometi palgati ta rolli just erakordsete liigutuste pärast. Ta pidi seda kostüümi kandma ka džunglis toimunud võtetel, mis muutis palavuse ja higistamise osas iga liigutuse veelgi hullemaks.

Produtsent Joel Silver käskis Van Dammel kostüümi kandes hüpata ning mees keeldus, sest teadis, et see saab ainult halvasti lõppeda. Tema asemel proovis hüpata asendaja, kes kukkus nii jubedalt, et murdis kohe kindlasti mõne kondi, kuigi hiljem kinnitas filmi abirežissöör, et keegi ei murdnud võtetel ühtegi konti.

Kostüüm vahetati siiski välja, sest see polnud turvaline ning filmistuudiole Fox ei meeldinud see üldse. Filmitegijatel kästi kõik muu ära filmida, hiljem uus kostüüm disainida ja alles siis kõik stseenid tulnukaga üles võtta. Seejärel pöörduti legendaarse Stan Winstoni poole, kelle töö tulemusena sündiski see kiskja, kelle praegu une pealt ära tunneme. Winston käskis leida võimalikult pikka kasvu mehe, mis tähendas, et Van Dammet enam vaja polnud, sest uus versioon tulnukast ei kasutanud võitluskunste ega pidanud olema ka väga liikuv. Pikem suur, pik ja hirmutav. Ja Van Damme polnud selline.

Kuidas siis Van Damme vallandati? Abirežissöör ütles Dammele, et teda pole enam vaja. Seejärel läks Damme produtsent Silveri juurde, kes tegi talle pikema jututa selgeks, et talle selles filmis enam kohta pole.

Van Damme lahkus rollist ning tegi oma läbimurde märulis "Bloodsport", mis linastus kaheksa kuud pärast "Kiskjat".