Kirjade järgi 1966. aastal valminud kammerlikust linateosest on säilinud ainult esimesed 20 minutit, pole ei lõputiitreid ega kaasautorite nimesid. Tegelaseks on üksik Muhu kalamees, kes oma hütis kalu rappides satub üleloomuliku jõu meelevalda, mis avab tema hinge süngema poole. Kalameest kehastab Ervin Abel.

Üllatusliku linateose saamisloost pole peaaegu midagi teada. Selle olemasolu ei maini armastatud näitleja ja lavastaja oma mälestustes ega pole sellest juttu ka tema elulooraamatus „Kui näeme, siis teretame!”.

Filmirull tuli välja tolmukorraga kaetud roostes metallkarbist, millele oli kirjutatud vene keeles "Hävitada!”. Tõenäoliselt ajendas just selle filmi kurb saatus pöörduma Nõmmikut edaspidi komöödiafilmide juurde: "Mehed ei nuta” tuli välja 1968., "Noor pensionär” 1972. ja "Siin me oleme” 1978. aastal.

„Selle leiuga kirjutatakse ümber ka Eesti, aga miks mitte kogu maailma filmiajalugu,” ütles HÕFFi juht Helmut Jänes, kes komistas hinnalise metallkarbi otsa filmiarhiivi veel sorteerimata materjali hulgast festivali tarbeks nõukogudeaegseid õppefilme otsides. „Esiotsa ei osanud aimatagi, millega on tegu, aga filmi läbi vaadates hakkasid käed värisema.”

Leiu väärtust suurendab see, et maailmas algas rapperite õitseaeg alles 1970ndatel, kui valmisid "Texase mootorsaemõrvad”, "Halloween” ja "Reede 13”. Viimastest eristab "Muhu rappijat” aga peen psühholoogiline läbitöötatus, mis sarnaneb pigem Alfred Hitchcocki "Psühhole”.

Esimest ja ainsat korda on võimalik "Muhu rappijat” näha Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festivalil, mis leiab aset 25.-28. aprillini.