Korraldajate Taivi Koitla ja Helen Saluveeri sõnul on filmifestivali eesmärkideks nii toidukultuuri tutvustamine ja ka selle kitsaskohtadele viitamine, aga samuti meie endi toiduvaldkonna imetlusväärsete tegijate esile tõstmine. “Oleme väga tänulikud, et Dimitri Demjanov, Angelica Udeküll ja Silver Saa leiavad oma ülitihedas graafikus võimaluse tulla filmiseansse sisse juhatama ning et Parrot MiniBari peakoka Margo Paluoja ja juhi Teele Raam-Pello loodud tulevikutoidu brunch me festivali rikastab,” kirjeldab Koitla.

Eesti Kulinaaria Instituudi asutaja ja Bocuse d’Or Eesti president Dimitri Demjanov juhatab sisse 11. aprillil kell 18.00 linastuva filmi “Michelini tärnid: lugusid köögist” (Michelin Stars: Tales from the Kitchen), Eesti esimese naispeakokana Gordon Bleu auraha pälvinud Angelica Udeküll dokumentaali “Pinge: (r)evolutsioon köögis” (The Heat: A Kitchen (R)evolution) 12. aprillil kell 19.30 ning restorani Ore peakokk Silver Saa 14. aprillil kell 17.30 filmi “Fermenteeritud” (Fermented).

Kino Sõpruse kõrval asuv Parrot MiniBar korraldab pühapäeval, 14. aprillil kella 12-14 ainulaadse tulevikutoidu brunchi, kus peakokk Margo Paluoja ja juht Teele Raam-Pello pakuvad imetabast kooslust, mis lennutab osalised otse tulevikku – perioodi, mil oskame senisest veelgi paremini intuitiivselt oma kehale ja vaimule sobivat toitu valida.

Festivalile on gastronoomilisi filmielamusi oodatud nautima nii toiduvaldkonna tegijad kui ka kultuuri- ja gurmeehuvilised.