Kui oled Elisa kasutaja

1. “Esimene inimene”

Meie videolaenutusse on jõudnud eelmise aasta üks põnevamaid eluloofilme “Esimene inimene”. Film jälgib Neil Armstrongi (Ryan Gosling) vaatevinklist kogu kümnendi kestnud NASA kuuvallutusprogramme ning annab võimaluse elada kaasa inimkonna kosmoseajaloo ühele olulisemale peatükile – esimesele mehitatud kuulennule Apollo 11 pardal. See on maailma ühe kuulsaima, kuid samas ka kinniseima mehe lugu, mis räägib tema suurtest võitudest ja ka ränkadest kaotustest. Selle filmi juures otsustas filmitiim kasutada võimalikult palju päris tehnikat ning piirduda arvuti poolt tekitatud eriefektidega minimaalsel määral. Sellest hoolimata sai film aga auhinnatud Oscariga parimate visuaalsete efektide eest! Tegu on väga huvitava ajaloolise draamaga, mistõttu soovitame teile seda soojalt

2. “1+1”

Elisa Filmimaailmas on vaatamist väga palju ja sealt peaks küll igaüks oma maitsele midagi sobilikku leidma - palju uusi filme ja aegumatuid klassikuid ning lihtsalt väga häid pisut vanemaid filme, mida pole ammu näinud, aga tahaks veel vaadata kui võimalus tuleb. Üheks selliseks on kindlasti Prantsusmaa film “1+1”. Kui see film 2012 aastal kinodesse jõudis, siis ei osanud selle suurt edu ilmselt keegi ette näha, kuna tegu ei olnud ju Hollywoodi kassamagnetiga. Juhtus aga nii, et film oli kinokavades kuid ja kuid ja saalid olid välja müüdud, sest suust suhu reklaamina levis kui kulutuli, et film on väga hea ja minge seda kindlasti vaatama. Ülemaailmses filmi andmebaasis IMDB on filmi reiting 8,5 ja sellest paremat on raske saada. Kui te olete üks neist, kellel film veel nägemata, siis soovitame soojalt! Film on tõsielul põhinev ja jutustab loo ühest rikkast aristokraadist, kes on jäänud kaelast allapoole halvatuks ja otsib omale hooldajat. Noormees, kes selle koha saab, pole aga mingi tavaline hooldaja. Läbi mõnusa huumori vaadatuna näeme, kuidas ta suudab ka oma hoolealuses taas elurõõmu esile tuua.

3. "Kaks kanget Sovetistanis"

Meil on erakordselt hea meel teada anda, et just täna lisasime Elisa Seriaalimaailma terve portsu "Kaks kanget Sovetistanis" tuliuusi osasid, mis tele-eetrisse alles järgnevate kuude jooksul jõuavad! Seriaali valiku klient võib nüüd kasvõi kõik 13 osa järjest ära vaadata! Reklaamivabalt ja täis HD-s! Kaks kanget ehk oma teada tuntud vanas headuses Margna ja Jõekalda seiklevad seekord mööda endiseid Kesk-Aasia liiduvabariike ehk Sovetistani, kus näevad piirituid steppe, mäekülasid, traditsioone, aga samas ka ultramoodsaid linnasid oma läänelikkude kaubamajade ja nooblite restoranidega. Mõnusa huumoriga reisisaade - head nautimist!

Kui oled TVPlay Premium kasutaja

1. "Superpatrull 2“ ("Super Troopers 2", 2018)

Kõikide kõige lemmikum seadusesilmade tiim on tagasi tulihingeliste fännide häälekal nõudmisel ning tulemuseks on pikisilmi oodatud järg 16 aasta tagusele kultuskomöödiale, mis kandis nime Superpatrull . Nüüd, aastaid hiljem, kui ootamatult lahvatab piiritüli vanade naabrite Ameerika Ühendriikide ja Kanada vahel, siis peavad asju ainult neile omasel humoorikal moel klaarima hakkama just nimelt meie vanad semud Mac, Thorny, Foster, Rabbit ja... mitte kellegi sõber Farva. Igatahes peavad kõik nimetatud tegelased olude sunnil taas maanteepatrulli vormiriietuse selga tõmbama ja tulemuseks on... "Superpatrull 2" .

Osatäitjad: Seann William Scott, Clifton Collins Jr., Steve Lemme, Damon Wayans

Režissöör: Jay Chandrasekhar

2. "Kohutav ilu“ ("La grande bellezza", 2013)

Parima võõrkeelse filmi Oscar! Rooma kesklinna hiiglaslikus katusekorteris käib metsik pidu kogu öö, sest Jep Gambardella (Toni Servillo) saab täna 65-aastaseks. Sisalikulaadsest graatsiliselt salvavast Jepist on saanud Rooma dekadentsi sümbol. Jesuiitide ja di Medicide traditsioone järgides teab ta inimeste eludest rohkem kui vaja oleks ning naudib oma mõjuvõimu Roomas igapäevaselt nagu antiikse marmordžungli täieõiguslik valitseja. Ometi on see sünnipäev tema elus märgiline ja äkilline silmitsiseismine surelikkusega paiskab Jepi (ja meid koos temaga) unenäolisele ringreisile läbi Rooma oleviku ja mineviku, läbi Jepi mälestuste, ihade ja purunenud unistuste.

Osatäitjad: Giorgio Serafini

Režissöör: Paolo Sorrentino

3. "Kood 211: pangarööv“ ("211", 2018)

Patrullpolitseiniku Mike Chandleri (Nicolas Cage), tema paarimehe ja nende töövarju rutiinne tööpäev võtab ootamatu pöörde, kui nad juhtuvad peale pangaröövile ja satuvad tulevahetusse endiste palgasõduritega.

Osatäitjad: Nicolas Cage

Režissöör: York Alec Shackleton

4. "Maa sool“ ("The Salt Of The Earth", 2014)

Parima dokumentaalfilmi Oscarile nomineeritud Wim Wendersi suurejooneline „Maa sool“ lummab nii pildi kui looga. Brasiilia fotograaf Sebastião Salgado on reisinud 40 aastat läbi erinevate mandrite ja talletanud oma tundliku kaameraga Lõuna-Ameerika põlisrahvaid, sõjakolletes toimuvaid õudusi, nälga pagulaslaagrites, lootusetust ning rumala poliitika tagajärjel tekkinud katastroofe. Tema intiimne kaamerasilm on jäänud alati ausaks ja inimlikuks, meel klaariks. Salgado vapustavad fotokaadrid koos jutustatud lugudega jäävad kummituslikult meeltesse ja pakuvad mõtlemisainet pikaks ajaks. Tõeliselt ilus inimene ja kaunilt elatud elu.

Osatäitjad: Sebastião Salgado, Wim Wenders, Lélia Wanick Salgado

Režissöör: Juliano Ribeiro Salgado, Wim Wenders

4x4-st tuntud mehed võtavad seekord maasturil ette peadpööritava reisi Tallinnast Venemaa kõige idapoolsemasse tippu Beringi väina ääres. Pikal rännakul ootavd neid ees karm Siberi külm, hingematvalt ilus loodus ja paras ports vene igapäevaelu absurdi.

Osades: Rait Paimets, Raivo Malter

Kui oled Telia kasutaja

1. "Kodumaa poeg“ ("Native Son“)

Film on kättesaadav Telia HBO keskkonnas.

2. "Klassikokkutulek 3: Ristiisad“ – eksklusiivselt ainult Telias!

3. "Roheline raamat“ ("Green Book“)

4. "Aquaman“

5. "Imelised 2“

Kui oled Netflixi kasutaja

1. "The Dark Tower"

2. "Silverado"

3. "Bugsy"

4. "Stuart Little"

5. "The Umbrella Academy"

Kui oled Amazon Video Prime kasutaja

1. "Van Helsing"

2. "The Terror"

3. "Natural Born Killers"

4. "Downton Abbey"

5. "Under Siege"