Viimase hooaja tegevustik põhineb suures osas originaalstsenaariumil ja väiksemal määral George R. R. Martini raamatusarja "Jää ja tule laul" ("A Song of Ice and Fire") veel avaldamata raamatutel. Erinevalt sarja eelmistest hooaegadest koosneb kaheksas hooaeg vaid kuuest ühe tunni pikkusest episoodist.

Eelviimane hooaeg lõppes mitme šokeeriva ja üllatava momendiga. Uuele tasemele jõudnud Jon Snow ja Daenerys Targaryeni vaheline suhe ning surnute armee sisenemine Seitsmesse kuningriiki jätsid vaatajad ärevalt kaheksandat hooaega ootama. Viimase hooaja fookuses on sõda White Walkerite vastu. Seejuures jätkub ka Westerosi Seitsme Kuningriigi mitme põlvkonna esindajate vaheline võitlus Raudtrooni pärast.

Kaheksanda hooaja peategelaste seas on Tyrion Lannister (Peter Dinklage), Jaime Lannister (Nikolaj Coster-Waldau), Cersei Lannister (Lena Headey), Daenerys Targaryen (Emilia Clarke), Jon Snow (Kit Harington), Davos Seaworth (Liam Cunningham), Sansa Stark (Sophie Turner) ja mitmed teised.

"Troonide mäng" on HBO põnevusdraama, mis esilinastus USAs 2011. aasta aprillis. Sari räägib fantaasiamandritest Westeros ja Essos, kus talv ja suvi võivad kesta aastaid, ning seal elavatest kuningatest, kuningannadest, rüütlitest, vabameestest ning nende võitlusest troonile. Kaheksa aasta jooksul on "Troonide mäng" nomineeritud rohkem kui 130 Emmy auhinnale ning võitnud 47 korral.

Vaata esmaspäeviti kell 22.00 FOX kanalil.