Kui oled Elisa kasutaja

1. “Roheline raamat (“Green Book”)

Seda ei juhtu just iga kord, et Oscarite võidufilm meeldib korraga nii asjatundjatele kui ka tavavaatajatele. Sedakorda võib öelda, et just nii läks, sest võidufilm “Roheline raamat (“Green Book”) on vägagi vaadatud ja kiidetud film ka tava kinopubliku seas. Ja see on täiesti mõistetav, sest film on läbivalt mõnusa huumoriga ja väga hea näitlejatööga, mis teeb selle vaatamise nauditavaks. Film räägib sõprusest, mis kujunes välja 1960.aastate alguses rassi ja klassi ühiskondlikke norme eirates. Bronxist pärit itaallane Tony Lip (Viggo Mortensen) palgatakse Manhattanilt lõunaosariikidesse kontserttuurile suunduva tipptasemel mustanahalise pianisti dr.Don Shirley autojuhiks. Teekonnal tuleb neil sõltuda “Rohelisest raamatust”, et jõuda kohtadesse, mis olid afroameeriklastele tol ajal ohutud. Loomulikult ei läinud kõik nii lihtsalt nagu ka arvata oli. Nüüdsest saab seda filmi vaadata ka Elisa videolaenutusest – soovitame soojalt!

2. “Talvelugu”

“Talvelugu” on Eesti ja Iirimaa koostööna valminud õpetliku sisuga animafilm. New Yorgis on käes jõuluõhtu ning Aleks läheb koju, kus ootab nii teda kui ka jõuluvana väike 8-aastane lapselaps. Aleks hakkab talle jutustama üht kummituslikku lugu, mis leidis aset 19.saj Sankt Peterburis, kus linna ühes suurimas pngas töötab tähelepanuta jäänud Akaki. Ta laseb endale õmmelda uhke mantli, lootuses leida nii rohkem sõpru ja tähelepanu. Tänu uuele mantlile teebki Akaki elu kannapöörde, kuid seda vaid üheks saatuslikuks talveõhtuks. Kuigi teema on talvine, siis ühte kaunist animafilmi, mis veel ka eestlaste enda poolt toodetud, võib kindlasti vaadata igal ajal aastas nt nagu praegu, keset kevadet ja meenutada, et jõulud ei olnudki nii ammu aega tagasi.

3. “Kaks kanget Sovetistanis”

Meil on väga hea meel on teada anda, et nüüdsest on Elisa Seriaalimaailmas vaadatavad KÕIK uue hooaja “Kaks kanget Sovetistanis” episoodid. Ja mis kõige parem – saate need ära vaadata veel enne, kui teised neid TV3 kanalilt näevad, kuna need on eksklusiivselt ettevaadatavad vaid Elisas! Kaks kanget ehk oma teada tuntud vanas headuses Margna ja Jõekalda seiklevad seekord mööda endiseid Kesk-Aasia liiduvabariike ehk Sovetistani, kus näevad piirituid steppe, mäekülasid, traditsioone, aga samas ka ultramoodsaid linnasid oma läänelikkude kaubamajade ja nooblite restoranidega. Mõnusa huumoriga reisisaade - head nautimist!


Kui oled TVPlay Premium kasutaja


1. "See“ ("It", 2017)

Andy Muschietti („Mamma”) lavastatud õuduspõnevik “See” põhineb ülimenukal samanimelisel Stephen Kingi romaanil, mis on juba aastakümneid lugejais õudu tekitanud.

Seitse noort Maine’s Derrys elavat heidikut kutsuvad end Luuserite klubiks. Igaüks neist on kohalike kiusajate sihtmärgiks saanud omal põhjusel… ja nad kõik on näinud oma suurimaid hirme ellu ärkamas kujumoondajana, kelle nimeks on See.

Derry on olnud selle olendi jahimaaks linna rajamisest peale. Ta ilmub iga 27 aasta tagant maa-alusest kanalisatsioonist päevavalgele, et toituda linna laste hirmudest. Luuserite klubi koondab jõud, et ületada omaendi hirmud ja peatada tapatalgud, mis algasid vihmasel päeval, kui väike poiss paberlaevukest otsides kanalisatsiooniauku… ja otse kloun Pennywise’i käte vahele kukub.

Lavastaja: Andrés Muschietti

Osatäitjad: Bill Skarsgård, Finn Wolfhard, Javier Botet, Nicholas Hamilton, Megan Charpentier

2. "Maja võidab alati“ (The House", 2017)

Scott ja Kate Johansen (Will Ferrell ja Amy Poehler) kaotavad oma tütre Alexi kolledžifondi raha ja püüavad meeleheitlikult summat tagasi teenida, et nende tütar saaks ülikooli mina. Naabrimehe Franki (Jason Mantzoukas) abiga otsustavad nad tema majas põrandaaluse kasiino avada.

Lavastaja: Andrew Cohen

Osatäitjad: Will Ferrell, Amy Poehler, Allison Tolman, Jeremy Renner

3. "Nähtamatu niit“ ("Phantom Thread", 2017)

*Oscari võitja: Parim kostüümikunstnik!

"Nähtamatu niit" kandideeris 6-le Oscarile: parim film, parim režii, parim meespeaosatäitja, parim naiskõrvalosatäitja, parim filmimuusika, parim kostüümikunstnik.

Filmi sündmustik leiab aset sõjajärgses Londonis 50ndatel Briti moeskeene keskmes, kus tuntud kleididisainer Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis) koos õe Cyriliga (Lesley Manville) riietab oma Woodcocki Moemajas nii kuningakoja liikmeid, filmitähti, kõrgseltskonna debütante ja daame kui ka rikkaid pärijannasid talle eripärase stiiliga kaunitesse kleitidesse.

Naised tulevad ja lähevad Woodcocki elus pakkudes veendunud vanapoisile inspiratsiooni ja seltsi, kuid kõik muutub kui kleidimeister kohtab noort isepäist preili Almat (Vicky Krieps), kellest saab peagi mehe elu keskpunkt, muusa ja armastatu. Reynoldsi varasemalt nii talitsetud ja etteplaneeritud elustiil saab nüüd armastuse jõul täielikult pahupidi pööratud.

Lavastaja: Paul Thomas Anderson

Osatäitjad: Daniel Day-Lewis, Vicky Krieps, Lesley Manville, Camilla Rutherford, Sue Clark, Joan Brown, Harriet Leitch

4. "Whiplash“ (2014)

*3 Oscari võitja!

Ambitsioonikas noor jazz-trummar Andrew Neyman (Miles Teller) õpib mainekas konservatooriumis janunedes olla parimatest parim. Terence Fletcher (J.K. Simmons) on pedagoog, kes on tuntud nii oma akadeemilise võimekuse kui ka küsitavalt tooreste meetodite poolest. Fletcher avastab Andrew talendi ning kutsub püüdliku õpilase oma elitaarsesse jazz-ansamblisse. Andrew püüdlus saavutada täiuslikkus eskaleerub märkamatult kinnisideeks, samal ajal kui halastamatu õpetaja poisi võimete piire otsib ning ta murdumise äärele viib.

Lavastaja: Damien Chazelle

Osatäitjad: Miles Teller, J.K. Simmons, Melissa Benoist, Austin Stowell

5."Terasmees“ ("Man of Steel", 2013)

Nooruk saab teada, et ta pole pärit Maalt ning tal on ebamaised võimed. Noore mehena otsib ta oma juuri ja põhjust, miks ta siia saadeti. Et päästa maailma hävingust ja saada inimkonna lootusesümboliks, peab ta sisimast üles leidma kangelase.

Lavastaja: Zack Snyder

Osatäitjad: Henry Cavill, Russell Crowe, Amy Adams


Kui oled Telia kasutaja

1. "Sõdalane“ ("Warrior“)

Uue seriaali esimene osa on saadaval Telia HBO keskkonnas.

2. "Õigus õnnele“

3. "Kaheksas klass“ ("Eighth Grade")

4. "Ämblikmees: Uus universum“ ("Spider-Man: Into the Spider-Verse“)

5. "Lotte ja kadunud lohed“ – eksklusiivselt ainult Telias!

Kui oled Netflixi kasutaja

1. "Black Summer"

2. "The Perfect Date"

3. "The Silence"

4. "Hellboy"

5. "Playing Hard"

Kui oled Amazon Video Prime kasutaja

1. "Minority Report"

2. "The Addams Family"

3. "The Grand Tour"

4. "Fleabag"

5. "Knight and Day"