1. Lady Stoneheart

Catelyn Stark leidis oma lõpu Punases pulmas ja seriaalis me teda rohkem ei näinud, aga raamatutes tuli ta siiski tagasi.

Raamatus visati tema surnukeha kraavi, kust selle leidis Arya hunt Nymeria. Catelyn Stark naasis elavate sekka tänu Beric Dondarrionile, kes on Brotherhood Without Banners liige, mille juhiks sai surnust üles ärkamise järel Catelyn Stark. Ta polnud enam see sama naine, vaid pigem ebamaine olend, kelle kehal olid paranemata haavad, kuid ometi asus ta täide viima kättemaksuplaani. Selleks oli muidugi soov tappa kõik, kes tema perekonnale haiget tegid.

Seriaali loojate jaoks oli see aga liiast ning kardeti, et see ei tööta ka publiku jaoks, mistõttu seda seriaali ka kunagi ei lisatud.

Võimalik, et Lady Stoneheart astub viimaks üles 8. hooajas, aga suuri lootusi selle alla ei paneks.

2. Aegon Targaryen

Aegon Targaryen oli Rhaegar Targaryeni ja Elia Martell poeg. Ta tapeti koos oma õe Rhaenysiga Robert Baratheoni käsul The Mountaini ja Amory Lorchi poolt. See oli osa Robert Baratheoni soovist kindlustada Targaryen soo välja suremise, et keegi neist ei saaks tulevikus krooni endale nõuda.

Raamatuseeria viiendas osas "Tants lohedega" kohtub Tyrion tegelasega, kelle nimeks on Griff, kes väidab talle, et just tema on viimane Targaryen, kelle Varys viimasel hetkel ära päästis. Pole kindel, kas tema jutt vastab tõele või on ta lihtsalt petis, aga seda ei hakatud siiski seriaali lisama, sest selle tegelaskuju saatus selgub tõenäoliselt alles veel valmivas kuuendas raamatus "The Winds of Winter" ning ta oleks kõik lihtsalt palju keerulisemaks muutnud. Eriti Jon Snow jaoks.

3. Rattleshirt/Mance Rayder

Mance Rayder tapeti seriaalis surnuks põletamise teel, kuigi mitte päriselt, sest Jon Snow kasutas vibu ja noolt, et väärika juhi piinad varakult lõpetada. Rohkem me seda tegelaskuju seriaalis ei näinud.

Raamatus polnud asi nii lihtne. Mance küll suri, aga see polnud tegelikult päris Mance. Punane preestrinna Melisandre muutis enne tegelase nimega Rattleshirt Mance'i sarnaseks ja just tema oli see, kes päris Mance'i asemel suri.

Päris Mance võttis endale uue nime ning suundus salajasele missioonile, mille eesmärk oli päästa Ramsay Boltoni küüsist Arya Stark, kes osutus hoopis Jeyne Pooliks. Jeyne Pool oli Talitundras Sansa Starki parim sõber, kes pärast Eddard Starki surma jõudis Petyr Baelishi haardesse ning ta maskeeritakse vahepeal Arya Starkiks ja saadetakse Ramsay Boltoniga abielluma. Ja see tal õnnestuski, mistõttu veetiski pikka aega Arya nime alla Talitundras.

See osa raamatust seriaali ei jõudnud, sest muidu oleks pidanud hakkama välja arendama kõrvalisi tegelasi, kes omakorda muutusid loos üsna määravaks.

4. Dany Dothraki seiklus

Viiendas hooajas satub Daenerys pärast Meereenist põgenemist Drogoni seljas lennates Dothrakide aladele ja jääb seal täiesti, sest Drogon otsustab Dany üksi jätta. Dany võetakse Dothrakide poolt vangi, kuid sealt pääses ta väga võimsalt, sest pani teda solvanud ja alavääristanud sõdalased sõna otseses mõttes põlema.

Raamatus toimub tema põgenemine Meereenist üsna sarnaselt. Dany jõuab samamoodi Drogoni seljas Dothrakide aladele, kus draakon ta maha jätab. Dany asub jala Mereeni poole tagasi minema, kuid sööb vahepeal marju, mille tulemuseks on mitu päeva täis oksendamist ja eriti räiget kõhulahtisust, mida raamatus ka väga ilmekalt kirjeldati. Antud juhul on täiesti arusaadav, miks see seriaali ei jõudnud, sest muidu oleksime näinud Emilia Clarke'i hoopis teises valguses.

5. Brienne kaotas terve oma näo

Brienne on seriaalis endaga alati hakkama saanud. Isegi Sandor Clegane ei suutnud teda võitluses ületada.

Raamatus oli tal natuke teine saatus. Clegane'i ajas samamoodi Clegane'i jälgi, aga sattus esialgu hoopis teise mehe peale. Selleks oli Rorge, keda nägime viivuks ka seriaalis, kus tema nimeks oli "Biter". See mees oli oma hambad teravaks viilinud ja kui Brienne tema peale sattus, siis kasutas ta neid väga hoolega ära tema peal ära. Nimelt kui Brienne temaga raamatuseeria neljandas osas "Vareste pidusöök" võitlusse asus, juhtus midagi väga ootamatut: Biter hammustas võitluse käigus Brienne'i põske nii julmalt, et kiskus sealt pea terve põse näolt maha. Brienne'i nägu polnud enam kunagi endine.

Seriaalis seda ei juhtunud, sest lihtsam oli Brienne'i välimus jätta selliseks nagu ta on. Samamoodi ei eemaldatud Tyrionilt ka nina, mille ta Blackwateri lahingus kaotas. See oleks ka Tyrioni karakterit täiesti muutnud.

Allikas: Looper, The Guardian