Peaosades armastatud koomik Jack Black (“Rokkiv kool”) ja kahekordne Oscari-võitja Cate Blanchett. Kuna film esilinastub juba laupäeval, 20. aprillil filmikanalil TV1000 Premium, siis otsisime välja 10 seiklusrikast fakti selle 2018. aasta filmi kohta.

1. Müstilise kellaga maja aluseks on Cronini mõis, mis asub raamatu autori John Bellairsi kodulinnas Marshallis, Michiganis.

2. Stseenis, kus buss linna siseneb, on näha silti "Kripke toidupood“. See nimetati filmi käsikirja autori Eric Kripke järgi (telesarja “Supernatural” looja).

3. Õudusfilmide kunni, lavastaja Eli Rothi eksnaine Lorenza Izzo mängib filmis peategelase Lewise ema.

4. See on Eli Rothi esimene film, mis pole "R" (piiratud) reitinguga. Tema varasemate tööde hulgas on näiteks "Hostel" ja "Cabin Fever".

"Müstilise kellaga maja"

5. Filmi tegevus toimub 1955. aasta Ameerikas. Võlur Mrs. Zimmerman (Cate Blanchett) uhkustab, et 1910ndatel Euroopas reisides sulatas ta kella Salvador Dali randmelt. Kuigi filmis ei täpsustata, antakse mõista, et see hetk inspireeris Dali sulavate kellatega teost "Mälu püsivus".

6. Cate Blanchett ja Kyle MacLachlan, kes mängivad filmis rivaalitsevaid võlureid, on mõlemad olnud Marveli koomiksites pahalaste rollis. Blanchett mängis "Thor: Ragnarokis" (2017) Helat, MacLachlan (Kuldgloobus sarjast "Twin Peaks" ) mängis telesarjas "S.H.I.E.L.D.i agendid" Calvin Zabot/Mr Hyde’i.

7. "Siseringi“ nali. Viiekümne kuuendal minutil võib kuulda, kuidas Jack Black vilistab üht Johann Sebastian Bach teost. Sama lugu kasutas ta oma bändikaaslase Kyle Gassiga filmis "Tenacious D: Saatuslik kitarrimediaator".

Seiklusfilmile “Müstilise kellaga maja” (2018) saad kaasa elada juba sel laupäeval, 20. aprillil kell 20 filmikanalil TV1000 Premium, mida näeb teleteenusepakkuja TVPlay Home vahendusel või suuremate kaablioperaatorite TVPlay filmikanalite teemapakettides.