"Kui tavapäraselt pakume kord kvartalis toimuvatel suurperede kinokülastustel vaatamiseks animatsioone või laste filme, siis sel korral on meil repertuaaris valik noortele ja nende vanematele. Soovime, et kõik lasterikaste perede liikmed saaksid osa sellest erilist ja omanäolist kunstiteosest,“ selgitas MTÜ Eesti Lasterikaste Perede Liidu president Aage Õunap.

“Heade inimeste ja partnerite abiga saame peredele pakkuda kvaliteetset Eesti filmiloomingut, mis on oluline osa meie kultuuripärandist ning noorte mitmekülgsest haridusest,” lausus Õunap.

Lasterikastele peredele mõeldud eriseansid toimusid korraga Forum Cinemas Tallinna, Tartu ja Viljandi kinodes ning kohale oli kutsutud 207 peret, milles kokku 537 inimest.

Suurperede kinopäeva tegid võimalikuks "Tõde ja õigus" tootja Allfilm, Forum Cinemas ning Coca-Cola, kes pakkus filmi eel külastajatele ka popkorni ja jooke.

Möödunud aasta jooksul toimus sarnaseid ühiseid perekondlikke kinokülastusi Forum Cinemas kinodes kolmel korral. Kinos käis kokku 580 perekonda ehk tervelt 2464 suurpere liiget.

Forum Cinemas ja Eesti Lasterikaste Perede Liit teeb koostööd alates 2014. aasta algusest. Ühiste ettevõtmistena on korraldatud kinokülastusi nii isade- ja emadepäeva, kui lastekaitsepäeva puhul.

Eesti Lasterikaste Perede Liit on loodud 1996. aastal. Liidu tegevuse eesmärgiks on läbi huvikaitse ja koostöö suurendada lasterikaste perede turvatunnet ja elukvaliteeti. Organisatsioon koondab enda alla pered, kus lapsi on kasvamas neli ja enam, võrgustikku kuulub enam kui 10 000 inimest.