1.2 miljardi dollari suuruse avakassaga rekordeid purustanud "Tasujad: Lõppmäng" toob Raudmeest kehastavale näitlejale The Hollywood Reporter andmetel 75 miljoni dollari suuruse palgapäeva. Võrdluseks nii palju, et 2012. aastal linastunud esimese "Tasujate" filmi eest sai Downey Jr. 50 miljonit dollarit. Näitleja sai ka möödunud aasta suurima filmi "Tasujad: Igaviku sõja" eest 75 miljonit dollarit, kuigi seda numbrit on mitmed kohad oluliselt väiksemaks pidanud.

Downey Jr. tavapärane palk on 10 miljonit dollarit, aga kuna tema lepingusse on sisse kirjutatud säte, mille kohaselt saab näitleja 2.5% filmi kassaedust, siis hakkab tema reaalne palk oluliselt tõusma, kui film kinodes kassarekordeid purustab. "Tasujad: Igaviku sõda" teenis kokku üle 2 miljardi dollari ning "Lõppmäng" on juba praeguseks saanud kokku pea 1.5 miljardit ja seda kõigest vähem kui kahe nädalaga.

Näitleja olevat selle sätte oma lepingutesse viinud, kui esimene "Raudmees" 2008. aastal pööraselt edukaks osutus. Enne "Raudmees 2" valmimist kirjutas näitleja alla lepingule, mille kohaselt osaleb ta kokku kuues Marveli filmis. See tähendas, et tema baaspalk jäi iga filmi juures 10 miljoni dollari juurde, aga sinna lisandus muidugi ka protsent filmi edu pealt.

Kuidas on teiste Marveli näitlejatega?

The Hollywood Reporteri andmetel saab Scarlett Johansson tulevase "Black Widow" filmi eest 15 miljonit dollarit. Kapten Ameerikat kehastav Chris Evans ja Thori rollis olev Chris Hemsworth said mõlemad täpselt sama palju ehk 15 miljonit dollarit ainuüksi eelmisel aastal linastunud "Tasujad: Igaviku sõja" eest. Evans ja Hemsworth said 15 miljonit dollarit ka "Kapten Ameerika: Kodusõja" ja "Thor: Ragnaröki" eest. Sama number kukkus mõlemale ka "Tasujad: Lõppmängu" eest.

Chadwick Boseman sai "Musta pantri" debüüdi eest 2 miljonit dollarit, kuigi see summa tõuseb kohe kindlasti päris korralikult, kui töösse läheb "Must panter 2". "Kapten Marvel" tõi peaosalisele Brie Larson 5 miljoni dollari suuruse palgatšeki, aga kuna tema leping näeb ette osalemist kokku seitsmes Marveli filmis, siis saab see summa ainult tõusta.