David S. Goyer ja Wesley Snipes

Praegu käivad küll sahinad, et vampiiritapja "Blade'i" seeria tuleb tagasi ja veel koos Wesley Snipesiga, aga seni, kui Marvel pole midagi ametlikult kinnitanud, on see siiski kõige kuulujutt.

"Blade'i" seeria koosnes kolmest filmist ning vähemalt esimese kahe osa põhjal läksid need kogu aeg paremaks, aga siis tuli kolmas osa "Blade: Trinity", mis kujunes täielikuks rämpsuks. Osaliselt oli selles süüdi ka peaosalise Snipesi ja filmi režissööri David Goyer omavahelised tülid, mis segasid ka võtteperioodi.

Snipes vihkas "Blade: Trinity" peal töötamist nii väga, et veetis suurema osa võtteperioodist oma treilerist, kust tuli välja ainult suurte näoplaanide ehk lähivõtete jaoks. Kõikide teiste kaadrite, kus polnud näha Snipesi nägu, juures kasutati statisti või visuaalseid efekte. See on omakorda tektianud kuulujutu, et filmis saime tegelikult rohkem näha Snipesi statisti kui näitlejat ennast. Filmis kaasa löönud Patton Oswalt rääkis hiljem, et tema filmis Snipesiga koos ainult ühe stseeni.

Probleemid algasid hetkel, mil Snipes polnud üldse rahul filmi esimese režissööriga, kes vahetati välja ja filmi lavastas hoopis David S. Goyer, kes oli kõigi kolme filmi stsenarist. Snipes polnud ikkagi rahul ning asi läks nii halvaks, et Goyer võttis ühel hetkel palgale mootorrattagängi liikmed, et nood oleksid tema ihukaitsjad. Miks oli talle turvamehi vaja? Nimelt kägistas Snipes võtteplatsil Goyerit, kes oli sellest nii rabatud, et kui sattus striptiisiklubisse muresid õlleklaasi abil lahendama, palkas ta seal kohatud mootorrattagängi liikmed endale ajutiselt ihukaitsjaks. Snipes ehmatas sellest nii ära, et põgenes oma treilerisse ning keeldus sealt välja tulemast.

Pärast seda nõudis Snipes režissööri välja vahetamist, mille peale ütles Goyer, et meil on filmi jaoks juba kõik näitlejaga tehtud kaadrid olemas ja et Snipes võiks hoopis ise lahkuda. Pärast seda ei suhelnud enam kordagi näost näkku ning Snipes kasutas kommunikatsioonivahendina ainult märkmepabereid, mille saatis Goyerile. Asjaosaliste ja teiste näitlejate sõnul ei hoolinud Snipes filmist üldse.

Film teenis küll korralikult tagasi, aga Snipes kaebas ikkagi produtsendid 5 miljoni dollari nõudlusega kohtusse, sest filmi režissöör, stsenarist ja näitlejad pandi paika ilma tema nõusolekuta. Lisaks väitis, et teda koheldi võtetel halvasti tema nahavärvi pärast ning talle ei makstud kogu summat, mida esialgu lubati. Asi lahendati väljapool kohtut.

Lisaks "Blade'i" filmidele osales Snipes ka sellistes filmides nagu "Major League" (1989), "Mo' Better Blues" (1990), "New Jack City (1991), "White Men Can't Jump" (1992), "Demolition Man" (1993), "Passenger 57" (1992), "Rising Sun" (1993) ja "Money Train" (1995).

Ta oli oma karjääri tipus, kui otsustas, et tema enam makse ei maksa. Snipesi väärtegu oli aga nii suur, et ta läks selle eest vangi. Ta mõisteti süüdi selles, et ei maksnud teadlikult kolme aasta jooksul makse, mistõttu istus ka aasta kinni. Ta pidi tagasi maksma 17 miljonit dollarit, kuhu lisandusid ka kohtukulud ja muud karistused.

See kõik pani ta karjääri täiesti seisma ja ta kadus pildilt, kuhu on hakanud nüüd vaikselt mõne üksiku rolliga tagasi tulema. Superstaar ta siiski enam pole ega saagi kunagi uuesti olema.



Rocky Morton, Annabel Jankel ja Bob Hoskins

90ndate algus oli kummaline aeg. Näiteks lasi Disney oma Buena Vista Pictures Distribution, Inc. stuudio alt välja filmi, mis põhines Nintendo "Super Mario" mänguseerial. Filmi peaosades olid Bob Hoskins, John Leguizamo ja Dennis Hopper. "Super Mario Bros." on veider film, mida keegi teha ei tahtnud, aga jõudis ikkagi kinno.

Praeguseks meie hulgast lahkunud Bob Hoskins andis väga ausa vastuse, kui tema käest küsiti karjääri suurimate pettumuste ja halvimate rollide kohta. Mõlema vastus oli "Super Mario Bros".

Lisaks küsis sama intervjuu käigus The Guardiani ajakirjanik, et kui näitleja saaks midagi minevikus muuta, siis mis see oleks. Hoskins kostis, et ta ei osaleks "Super Mario Bros" filmis.

Praegu on töös ka uus "Super Mario Bros." film, mis peaks olema ka linateos, mis põhineb päriselt ka mängudel ning ei näe välja nagu haige hobuse unenägu, mis on kirjutatud ja lavastatud inimeste poolt, kellel pole aimugi, mille põhjal nad filmi teevad.

On suhteliselt tõenäoline, et kõik selle filmiga seotud inimesed arvasid algusest peale, et keegi ei salli seda. Kusjuures filmi kaks peaosatäitjat olid asjaga vist päris hästi kursis, sest suurema osa filmimise ajast olid nad purjus.

Filmi näol on tegemist ulmefilmi sugemetega seiklusega, mis on vändatud Nintendo samanimelise mängu ainetel. Kogu filmi tegevus pole isegi eriti sarnane mängus toimuvaga ja see teeb kokkuvõttes asja veel hullemaks.

Seda on ennegi juhtunud, et filmis toimuv erineb algmaterjalist väga palju, aga kui teostus on hea, siis sageli antakse see andeks. Hea teostuse korral nähakse filmi lihtsalt eraldi kunstiteosena. “Super Mario Bros.” on aga igatipidi halb.

Produtsent Roland Joffé tahtis teha “Super Mario Bros." filmi, mis oleks sama sünge ja stiilne nagu Tim Burtoni kaks esimest "Batmani" filmi. See idee on juba eoses absurdne, sest ei lähe mitte kuidagi lastele ja perele suunatud videomängude frantsiisiga kokku.

Film võis halb välja kukkuda, aga ka võtteperiood oli paras kaos. Stsenaarium muutus võtete käigus kogu aeg ja mõnikord isegi hetk enne stseeni filmimist. Režissöörid Morton ja Jankel polnud ilmselgelt valmis nii suurt projekti ette võtma, mistõttu venisid ka võtted ning eelarve paisus oodatust suuremaks.

Hoskins veetis suurema osa võtetest üksi, mis kõik muutus, kui kuulis, et teised näitlejad veedavad aega kanepit tõmmates. Dennis Hopper polnud ka üldse rahul. Ta olevat võtetel kogu aeg närvi läinud ja režissööride peale lausa karjunud, kui tema dialoogi muudeti ilma et talle oleks keegi seda öelnud.


David O. Russell ja George Clooney

David O. Russelli ("Võitleja", "Õnneteraapia", "Ameerika afäär", "Joy") karjääri üks esimesi suurimaid filme oli "Kolm kuningat" ("Three Kings").

Filmi peaosaline George Clooney tundis võtete ajal korduvalt, et Russell käitub meeskonnaga ülbelt ja ebaviisakalt. Ühe sellise situatsiooni ajal ei suutnud Clooney enam pealtvaataja rollis olla ning ta oli valmis Russelliga lausa kaklema. Režissöör lõi näitlejat vastu pead, mille peale haaras Clooney tal kaelast, aga meeskonnakaaslased lõid kraaklejad siiski viimasel hetkel lahku. See jäi ka Clooney ja Russelli viimaseks ühiseks filmiks.


Harold Ramis ja Bill Murray

Harold Ramis ja Bill Murray tegid koos mitmeid klassikalised komöödiad ("Ghostbusters", "Ghostbusters II", "Caddyshack", "Stripes"), kuid "Groundhog Day" jäi nende koostöö osas viimaseks, sest mehed läksid lihtsalt omavahel tülli.

Murray oli "Groundhog Day" võtete ajal parasjagu oma naisest lahku minemas ja eks see mõjutas ka näitleja käitumist. Näiteks andis Murray võtete ajal endast kõik, et temaga ei saaks suhelda. Ta ei vastanud kunagi telefonile ning ei helistanud kordagi ka tagasi. Lõpuks palgati talle assistent, aga kuna Murray oli see, kes ta välja valis, siis otsustas mees, et selleks võiks olla kurt abiline, kellega sai suhelda ainult viipekeeles, mida ei osanud võtetel mitte keegi. Isegi mitte Murray.

Murray polnud rahul ka Ramise visiooniga. Režissöör tahtis teha komöödiat, aga Murray tahtis minna sügavamale ja uurida, mis teeb inimesest inimese. Lõpuks ongi film tuntud kui suurepärane komöödia, mis ühel hetkel muutub väga sügavaks ja mõtlemapanevaks. Murray olevat olnud ka vihane, et palju viitasid tõsiasjale nagu oleks Ramis ainuke põhjus, miks tema näitlejakarjäär niivõrd suureks ja võimsaks kujunes.

Murray ei suhelnud pärast võtteid enam kordagi Ramisega, mida ta hiljem kahetses, sest Ramis suri 2014. aastal ja nad jõudsid alles siis lõplikult ära leppida.


Michael Bay ja Megan Fox

Megan Fox mängis Shia LaBeouf’i tegelase armastatut “Transformerite” esimeses kahes osas. Näitlejanna sõnul peaksid inimesed aga niisamagi aru saama, et “Transformerite” puhul pole oluline, kuidas keegi näitleb, vaid kogu asi oli üles ehitatud efektidele.

Fox oli "Transformerite" seeria üks suurimaid staare hetkeni, mil ta enam ei olnud, sest ta vahetati lihtsalt välja. Pärast "Transformers 2" oli Foxil režissöör Michael Bay kohta palju öelda. Ta nimetas režissöör Michael Bay's kiuslikuks ja võrdles teda Adolf Hitleriga.

"Transformerite" üks produtsentidest Steven Spielberg nõudis, et Fox eemaldatakse ja nii juhtuski. Kolmandas osas "Dark of the Moon" võttis Foxi rolli üle modell Rosie Huntington-Whiteley. Fox leppis kõigi osapooltega hiljem ära, sest astus üles kahes Bay produtseeritud "Teismeliste ninjakilpkonnade" filmis.

Aga asi võis olla ka Foxis, sest näitlejaannet tal igatahes pole ja need, kes selles väites kahtlevad, peavad ainult meelde tuletama kahte esimest "Transformerite" filmi, koomiksifilmi "Jonah Hex", õudusfilmi "Jennifer's Body", komöödiat "The Dictator" ja kahte "Teismeliste ninjakilpkonnade" filmi. Viimast ei tasu siiski meenutada, sest valus mälestus on endiselt liiga värske.

Foxi karjääri ainuke tõeliselt hea roll tuleneb Judd Apatow elulisest komöödiast "This Is 40", aga see ei suuda peita mitte kuidagi tõsiasja, et korra ilusa välimuse tõttu rollidesse valitud Fox jääbki veel pikemaks ajaks selleks ilusaks näitlejaks