"Tasujad: Lõppmäng" tähistab üle 10 aasta kestnud Marveli Kinouniversumi lõpu algust, kuigi päris lõpp saabub alles 5. juulil linastuva filmiga "Ämblikmees: Kodust kaugel" ("Spider-Man: Far From Home"), mida nimetatakse Marveli Kinouniversumi kolmanda faasi ametlikuks lõpuks, sest leiab aset pärast "Lõppmängu" sündmusi ning võtab arvesse ka kõik selles filmis toimunu.

See kõik tähendab, et 2008. aastal "Raudmehega" alguse saanud MCU (Marvel Cinematic Universe) saab senisel kujul läbi, et teha ruumi järgmisele faasile ja uutele filmidele ning kangelastele.

Uusi kangelasi tegelikult väga palju juurde tulemas pole, sest Marvelil on hetkel töös järjed filmidele "Galaktika valvurid", "Must panter" ja "Doktor Strange" ning ka teine naispeaosalisega film "Black Widow". Kõikides neis on tegelased, kes on juba oma filmi saanud või astunud üles teistes MCU peatükkides.

"Black Widow" peaosas on muidugi Marveli filmides korduvalt samanimelist spiooni kehastanud Scarlett Johannson. Filmi kaadritaguseid vägesid juhatab Cate Shortland ("Berlin Syndrome", "Lore") ning film peaks linastuma 2020. aastal.

"Galaktika valvurid Vol. 3" kohta teame nii palju, et esimese kahe osa režissöör naaseb pärast lühiajalist eemalolekut lavastajatooli ning film võtetega alustatakse 2020. aastal, sest Gunn on praegu hõivatud DC ja Warner Brosi "Suitsiidisalga" järjega.

Järjed filmidele "Must panter" ja "Doktor Strange" on samuti töös, aga infot on nende kohta vähe.

Võib kindel olla, et "Musta pantri" peaosas on taaskord Chadwick Boseman ja lavastajatoolis istub Ryan Coogler. See oli siiski esimene MCU film, mis tõi neile parima filmi Oscari nominatsiooni ja ka esimene, mis võitis üldse Oscareid. 2018. aasta veebruaris linastunud ja maailma kinodes üle 1 miljardi dollari tagasi teeninud film kandideeris möödunud Oscari-galal kokku seitsmele kuldmehikesele ning võitis neist kolm parima muusika, kunstnikutöö ja kostüümikunstniku eest. Järje võtetega alustatakse erinevate allikate väitel veel sel aastal või järgmise aasta alguses.

"Doktor Strange 2" võtetega alustatakse järgmise aasta alguses. Benedict Cumberbatch naaseb Dr. Stephen Strange'i rolli ning lavastajatoolis näeme jälle Scott Derricksoni.

Töös on ka "Shang-Chi", millele on juba režissöör leitud, kelleks on Destin Daniel Cretton ("Short Term 12"). Shang-Chi on Steve Engleharti ja Jim Starlini loodud Kung-fu superkangelane, keda sai Marveli koomiksites esmakordselt näha 1973. aastal.

Lisaks plaanitakse ka Jack Kirby loodud koomiksiseerial "The Eternals" põhinevat filmi, mis peaks Marveli jaoks olema järgmine suur frantsiis. Filmi režissöör on Chloe Zhao. "The Eternals" viib Marveli filmid jäädavalt kosmosesse, sest loo peategelased on peaaegu surematud kosmilised olendid. Võtetega alustatakse septembris ning plaanipärane lõpp peaks saabuma jaanuaris. Selle põhjal võib eeldada, et filmi näeme võibolla isegi juba 2020. aastal.

Jutud käivad ka "Sipelgamees ja Vapsik", "Kapten Marvel", "Thor: Ragnarök" ja isegi ka "Blade'i" järgedest, aga nende kohta puudub hetkel igasugune ametlik info.

Lisaks on töös Disney enda voogedastusteenuse Disney+ seriaalid "The Falcon and The Winter Soldier", "Loki" ja "WandaVision", mille pealkirjad ütlevad juba ära, millest need rääkima hakkavad.

"The Falcon and The Winter Soldier" viib seriaali kujul kokku Falconi, keda on kuues MCU filmis kehastanud Anthony Mackie, ja Talvesõdalase, keda on seitsmes MCU filmis kehastanud Sebastian Stan. "Loki" seriaal võib rääkida Thori poolevenna Loki minevikust või siis tema seiklustest, mis sündisid tänu "Lõppmängu" sündmustele. Teda kehastab kuues MCU filmis Lokile elu andnud Tom Hiddleston. "WandaVision" saab rääkida ainult Scarlet Witchi ehk Wanda Maximoffi (Elizabeth Olsen) ja Visioni (Paul Bettany) seiklustest.

Disney+ seriaalides toimuv hakkab otseselt seostuma ka MCU filmides üles astuvate tegelaste ja erinevate sündmustega. Varem seda ei tehtud, sest Netflixi ja Marveli ühistööna valminud seriaalid "Jessica Jones", "The Defenders", "Luke Cage", "Daredevil" ja "Iron Fist" põhinesid ka Marveli koomiksitel, aga neid ei ühendatud kunagi ametlikult ühegi kinos oleva filmiga.

Seekord seda tehakse ning see kõik tähendab, et Marveli Kinouniversum kasvab pärast "Lõppmängu" ainult veelgi suuremaks ja tõenäoliselt ka edukamaks.

Allikas: The Hollywood Reporter, Deadline Hollywood, Wikipedia