1. Personaalsed droonid: kuigi erinevalt filmis näidatust jalutavad inimesed koeri siiski vanamoelisel viisil ilma droone kasutamata, on need aparaadid hinnalt üha taskukohasemad ning viinud aerofotode ja –videote tegemise massidesse.

2. Tahvelarvutid ja mobiilmaksed: filmis näidatakse vilksamisi õhukest mobiiliseadet stseenis, kus 2015. aastasse jõudnud peategelasel Marty’l palutakse elektroonselt annetada linna ajaloolise kellatorni päästmiseks 1985 dollarit, mis 1985. aasta vääringus on võrdne 100 dollariga. Õnneks ei ole inflatsioon olnud niivõrd suur, aga mobiilimaksete tehnoloogia on pigem isegi arenenud kaugemale, kui filmi stsenaristid suutsid tol ajal ette kujutada. Nii nagu filmis, saab täna mobiiliäppidega maksta näiteks taksos ning ka sõrmejäljelugejad on üsna tavapärased.

"Tagasi tulevikku"

3. Biomeetrilised seadmed: sõrmejäljetuvastust kasutatakse filmis läbivalt, ent üks võtmestseenidest on see, kui Marty tüdruksõber ja tulevane abikaasa avab sel viisil nende kodu välisukse luku. Tänapäeval saab sõrmejälge kasutada oma mobiiltelefoni lahtilukustamiseks, pangakonto vaatamiseks ning ka uste avamiseks. Kahjuks on ka sõrmejäljevargused tänapäeval probleemiks nagu film ennustas, kuna kurjategijad ei pea sõrmejälje hankimiseks enam sõrmi maha lõikama.

4. Käed-vabad mängukonsoolid: kuigi osa videomänge nõuab endiselt opereerimiseks käsi, on mängija liigutustele ja häälele reageerivad mängukonsoolid täna üsna tavalised.

5. Targad rõivad: Marty kannab suurust kohandavat ja isekuivavat jakki ning ketse, mis ise paelad kinni seob. Isepingutavate paeltega ketsid on juba turule toonud Nike, on olemas ka hingamissagedust, pulssi, unerütmi mõõtvad särgid ning beebimonitoridena toimivad lapserõivad. Samuti tegeletakse näiteks plekikindlate tekstiilide ja värvi muutvate kingade loomisega.

"Tagasi tulevikku"

6. Videokonverentsid: tuleviku-Marty vallandatakse filmis just videokõnega, mis ei ole üksnes prohvetlik videorakenduste tuleku osas, vaid näitab ka seda, et üha rohkem jagatakse isiklikku infot just võrgus. Küll aga paneb “Tagasi tulevikku” kõvasti mööda mõne detaili osas – üks neist on faksimasinate massiline levik aastal 2015, kuid tänapäeval on need seadmed pigem rariteet.

7. Jäätmekütusega sõitvad autod: kuigi prügiga liikuvaid autosid veel osta ei saa, on vesiniku kütuselementi kasutavaid masinaid olemas. Selliste mootorite jääkproduktiks on vesi ning näiteks Californias toodetakse kütuseks tarvitatavat vesinikku jäätmetest.

8. Hoverboards: kuigi nii kutsutakse tänavapäeval üsna levinud tasakaaluliikureid, pole need tehnilises mõttes hõljukid nagu nimi inglise keeles viitab, kuna neil on liikumiseks rattad all. Siiski on loodud ka sõna otseses mõttes õhus liikuvaid hõljukeid, kuid need pole hinna tõttu veel masskasutuses ning hõljuvad üksnes voolu juhtivate pindade kohal. See pole muidugi parim, kui tahad mööda tänavat kiusajate eest ära põgeneda.

"Tagasi tulevikku"

9. Videoprillid: filmis pandi täppi ennustusega, kuidas nutiseadmed tapavad perevestluse õhtusöögilauas. Kaameraprillid muutuvad tänapäeval ühe täiuslikumaks, rääkimata nutitelefonidest, võttes üle tavapärase näost-näkku suhtluse.

10. Lameekraanidest seinad: 1980. aastatel oli see päris julge ennustus, kuna tollased kineskooptelerid olid väga kogukad ja rasked kastid, mida väga lihtsalt ei saanud seinale kinnitada.

11. Näotuvastus: omal ajal tundus naeruväärne, kui filmis näidatud futuristlik binokkel suudab leida inimese rahvahulgast. Tänapäeval on näotuvastus olemas enamikel telefonidel ja digikaameratel.

12. 3D filmid: Marty on filmis hämmastuses, kui ta näeb filmi “Lõuad 19” 3D-reklaami. Kuigi “Lõugadest” nii palju filme ei vändatud, on 3D-linateosed tänapäeval tavalised ning paljudel on kodus ka kolmemõõtmelist pilti näitavad telerid.

Reklaamivabasse voogedastusteenusesse TVPlay Premium jõudsid kõik kolm “Tagasi tulevikku” filmi:

1. "Tagasi tulevikku" (1985), mis võitis Oscari heliefektide montaaži eest ning hoiab filmiportaali IMDB kõigi aegade parimate filmide edetabelis 41. kohta.

2. "Tagasi tulevikku 2" (1989), mis nomineeriti Oscarile parimate visuaalefektide kategoorias.

3. "Tagasi tulevikku 3" (1990).