Keskuses on füüsiline külastuskeskkond, s.t. hooned ja rajatised, mida kasutati suurfilmi "Tõde ja õigus" filmimisel. Külastuskeskus on unikaalne, sest ühelt poolt on tegemist üsna autentse talumajapidamisega, nii nagu need 19. sajandil olid, teisalt aga kuulub kompleks filmimaailma. See tähendab, et keskuses saab näha ka seda, mis on koha peal päriselt olemas ilma filmimaagiata (nt rajatisi, mis muutusid nö. valmis hooneteks alles filmis).

Hoonetes saab näha ka filmivõtetel kasutatud rekvisiite. Füüsilise külastuskeskkonna osaks ei ole ainult hooned, vaid ka muud kohad, mida filmis näha sai - nt väljamäe kuuskede koht, kivi, jne. Külastuskeskuses saab ringi käia omal käel, kuid ettetellimisel saab broneerida ka giidiga ekskursioone ja grupikülastusi. Füüsilise keskkonna juurde on edaspidi plaanis luua ka mobiilirakendus, mis võimaldaks mõnedes võttekohtades näha filmist väljajäänud stseene seoses konkreetse kohaga.

Filmi Vargamäe ala suurus on 12 hektarit, millest suure osa moodustavad põllud. Külastuskeskuse keskmes asub Mäe Andrese talu oma nelja hoonega. Selle ümber saab näha teisigi filmist tuttavaid kohti: sauna-vanade elamist, suurt kivi, väljamäe kuuskede raiumise kohta ja muidugi naabrimehe Oru Pearu taluhooneid. Kompleks on unikaalne, sest osa sellest on autentne eesti talumajapidamine ja teine osa kuulub filmimaailma.