"Avatari" järgedega hõivatud James Cameron on ka seekord produtsendi rollis ning uue osa režissöör on hoopis esimese "Deadpooli" eest vastutanud Tim Miller. Peaosades on ühel või teisel kujul kõikides "Terminaatori" filmides kaasa löönud Arnold Schwarzenegger, kuid seekord naaseb ka esimese kahe osa staar Linda Hamilton.

Lisaks teevad kaasa veel Mackenzie Davis ("Blade Runner 2049), Gabriel Luna ("Bernie"), Natalia Reyes ("Birds of Passage") ja Diego Boneta ("Before I Fall"). Lugu leiab aset pärast teist osa "Terminaator 2: Kohtupäev" ("Terminator 2: Judgment Day", 1991), sest Cameron on öelnud, et tema jaoks olid kõik teised osad ("Masinate mäss", "Lunastus", "Genisys") nagu halb unenägu, mida ta "Terminaatori" seeriasse ei arvesta.

Sellega andis Cameron mõista, et "Terminaator 3: Masinate mässu", "Terminaator: Lunastuse" ja "Terminaator: Genisys" puhul teeseldakse, et neid polegi olemas. Põhjus on lihtne: need polnud Cameroniga otseselt seotud ja on kehvad "Terminaatori" filmid, aga samas head meelelahutuslikud ulmekad.

"Terminaator: Sünge saatus" on vähemalt Schwarzeneggeri enda sõnul heades kätes, sest tal õnnestus juba 15 minutit filmist näha ja tema hinnangul nägi see hea välja.

Seni viimane "Terminaatori" seeria film oli 2015. aasta viies osa "Terminaator Genisys", mis oli pehmelt öeldes kehv ning nii arvasid ka pea kõik ülejäänud kriitikud ja ka kinopublik, sest film ei teeninud kinodest tagasi nii palju kui stuudio lootis. Pärast viienda osa linastumist selgus kurb tõde: stuudio loobus kiiresti uute osade planeerimisest ning "Terminaatori" tulevik sattus ohtu.

Esimese kahe osa režissöör James Cameron otsustas nelja uue "Avatari" filmi loomise vahele mahutada ka "Terminaatori" seeria päästmise. Cameron polnud seotud kolme viimase filmiga, sest režissöör müüs "Terminaatori" õigused maha juba 1984. aastal, kui üritas teha esimest osa. Pärast "Terminaator 2" valmimist, mis oligi tema jaoks viimane osa, tegid stuudiod ikka seda, mida nad kõige paremini oskavad: lüpsta seeriast viimane välja.

Cameron sai õigused tagasi ning hakkas produtsendina ette valmistama uut triloogiat, mille esimene osa ongi "Terminaator: Sünge saatus". See peaks omakorda seeria tuhast tõstma ja panema selle tagasi kvaliteetsete ulmemärulitega samale riiulile. Selleks on tal abiks üllatushiti "Deadpool" režissöör Tim Miller, kes teebki plaanitava triloogia esimese osa. Triloogiat kirjutavad David Goyer ("Terasmees"), Charles Eglee ("Dark Angel"), Justin Rhodes ("Green Lantern Corps") ja Josh Friedman ("The Sarah Connor Chronicles").