Palm Springs ShortFest raames toimub ka filmiturg, mis annab hea võimaluse lühifilmide leviks Ühendriikides. Festivali programmi pääsenud filmid kandideerivad Oscari, BAFTA ja Los Premios Goya auhindade nominatsioonidele.

Nafta Films poolt toodetud film on režissöör Evar Anvelti debüütfilm. Filmi operaator on Meelis Veeremets E.S.C., kunstnik Farah F. Naboulsi, produtsendid Esko Rips ja Diana Mikita. “Hea karjane” on filmitud Liibanonis ja inspireeritud Eesti ratturite röövimise loost, kuid jutustab selle hoopis teisest perspektiivist. Film linastub festivali programmis, mis on pühendatud peresuhetele.

Eesti kinolevis sai filmi näha lühifilmide kollektsioonis "Värske veri" ja Pimedate Ööde Filmifestivali PÖFF Shorts kodumaises võistlusprogrammis, kus film pälvis High Voltage Jumpstart auhinna. "Hea karjane" valmimist on toetanud Eesti Filmi Instituut, Eesti Kultuurkapital ja Colonna Capital. Festivalide levi teostab Eesti Lühifilmi Keskus.

Sünopsis: Ibrahim on lihtne, heasüdamlik mees, kelle peamiseks sissetulekuallikaks on lambakasvatus. Ta elab koos oma perega Lähis-Ida mägedes. Paar viimast aastat on olnud erakordselt viletsad – tema karja on tabanud haigused ning mitmed loomad on hukkunud. Tundub, et sellele hädale ei paistagi lõppu.Ühel päeval helistab Ibrahimile tema noorem vend Omar. Too küsib muretul häälel luba, et kasutada nende isa farmi ääres paiknevat abihoonet millegi jaoks, millest Ibrahim midagi kuulda ei taha...