Kaheksast osast koosneva seriaali peaosades on James McAvoy ("X-Mehed: Tume fööniks", Ruth Wilson ("Luther"), Lin-Manuel Miranda ("Mary Poppins tuleb tagasi") ja Dafne Keen ("Logan").

Pullmani romaaniseeria "Tema tumedad ained" esimese raamatu põhjal loodud film valmis juba 2007. aastal, aga esimene katsetus oli nii halb, et kõik plaanid veel kahest osast tühistati.

Pärast "Sõrmuste isanda" triloogia tohutut edu otsustas New Line Cinema, mis on ka nüüd HBO seriaali taga, et tahavad veel ühe sama suure eduloo teha. Kuna suurt osa stuudiost omav Warner Bros. korjas maailma kinodest hulganisti raha kokku tänu "Harry Potteri" raamatutel põhinevatele filmidele, siis võeti ette Philip Pullmani romaanitriloogia esimene osa "Northern Lights" (ehk "The Golden Compass").

New Line pumpas projekti 180 miljonit dollarit, aga film teenis USA kinodest tagasi kõigest 70 miljonit dollarit. Aja möödudes saadi tagasi 372 miljonit dollarit, aga ikkagi tühistati kõik plaanipärased järjed, Warner Bros. omandas seejärel täielikult New Line'i ning liitis selle oma teiste produktsiooniharudega. New Line'i juht ja 90 protsenti töötajatest said kinga.

Film oli staaridest pungil: Nicole Kidman, Daniel Craig, Sam Elliott, Eva Green, Ian McKellen, Ian McShane ja Freddie Highmore. Film võitis parimate visuaalsete efektide ka Oscari, aga kuna kinopubliku jaoks täitis "Sõrmuste isand" ja "Harry Potter" juba isu fantaasia järele, siis polnud filmi vastu ka väga suurt huvi. Kriitikud olid samuti filmi vastu karmid: igav lugu ja tühjad karakterid, mida veavad ainult Oscari-väärilised efektid.

HBO "Tema tumedad ained" paistab olevat kvaliteetne fantaasiaseiklus, mis täidab kindlasti paljude jaoks ka "Troonide mängu" lõppemisest tekkinud tühimiku.