1. Kallim kui päris kosmosemissioon

"Gravitatsiooni“ tegemine läks kallimaks kui päris kosmosemissioon. India Mars Orbiter Mission ehk 2014. aastal Marsi orbiidile tiirlema saadetud India satelliidi projektikulu oli 76 miljonit USA dollarit. Filmi eelarve oli umbes 100 miljonit.

2. Filmi süžee põhineb reaalsel olukorral

Film algab Venemaa otsusega hävitada üks oma vana satelliit. Sellest tekkinud killud tabavad peategelaste kosmosesüstikut. Selline asjade käik tundub võimatu, kuid pole tegelikkusest kaugel. 2007. aastal hävitas Hiina oma rikkiläinud ilmasatelliidi, mis põhjustas kosmoselaevade poolt kasutataval trajektooril pea 26 000km/h liikuva šrapnellitükkide pilve.

"Gravitatsioon" ("Gravity")

3. Film on üpris tõetruu

„Me nägime väga palju vaeva, et kujutada objektide käitumist kaaluta olekus nii täpselt kui võimalik“, ütles lavastaja Alfonso Cuarón. „Samas ei ole see dokumentaalfilm. Lubasime endale loo huvides teatud loomingulist vabadust. Näiteks kujutasime mitmeid reaalseid, kuid harvaesinevaid stsenaariume korraga juhtumas.“

4. Filmi tegemine võttis 4 ja pool aastat

Pärast käsikirja valmimist arvas lavastaja, et filmi valmimisele kulub umbes aasta. Tegelikult kulus veel 4,5 aastat. Film on 80% ulatuses arvutiga genereeritud. Võrdluseks: "Avatar“ oli „vaid“ 60%. Lavastaja Alfonso Cuaróni võimsa nägemuse elustamiseks alustati animatsiooniprotsessidega juba 2,5 aastat enne, kui üldse näitlejatega filmima hakati.

"Gravitatsioon" ("Gravity")

5. Filmi jaoks leiutati uus tehnoloogia

Loomaks illusiooni, et Sandra Bullock hõljub kosmoses, mõtles eriefektide juht Neil Corbould välja 12 trossiga rakise, mida juhtisid nukunäitlejad. See seadeldis suutis näitlejaid pöörata ja tõsta mitme erineva nurga all. Neid stseene jäädvustanud kaameraid juhtisid suured, tavaliselt autotööstuses kasutatavad arvuti teel juhitavad robotkäed.

6. Päris astronaudid andsid filmile oma heakskiidu

Buzz Aldrin, teine mees kuul, kirjutas: „Kaaluta oleku nii reaalne kujutamine avaldas sügavalt muljet. See rõhutab, kuivõrd segadusseajav see võib olla. Tore oli näha George Clooneyt kosmoselaevas ringi liikumas. Dünaamika jäljendamine oli erakordne.“

7. "Avatari“ lavastaja James Cameron oli ekstaasis

Intervjuus kirjeldas ta oma elamust nii: „Ma olin täiesti pahviks löödud! Minu arust on see parim kosmosefilm, mis eales tehtud. Olen pikka aega tahtnud midagi sellist näha.“ Kusjuures "Avatari“ jaoks loodud tehnoloogia võimaldaski lõpuks "Gravitatsiooni“ lavastaja Alfonso Cuaróni ideed teoks teha.