Christopher Nolan - režissöör, stsenarist, produtsent

Nii parima originaalstsenaariumi, režii kui ka parima filmi kategooriates karjääri jooksul viiele Oscarile kandideerinud režissöör Christopher Nolani jaoks on osaliselt ka Eestis filmitav "Tenet" 11. film.

"Following", "Algus" ("Inception"), "Tähtedevaheline" ("Interstellar"), "Pimeduse rüütli" triloogia, "Dunkirk", "Memento", "Unetus" ("Insomnia") ja "Lõppvaatus" ("The Prestige") režissööri uus film, mis peaks olema eepiline spioonimärul, "Tenet" linastub 2020. aasta 17. juulil.

Christopher Nolan

Robert Pattinson - näitleja

Pühapäeva õhtul Eestisse saabunud "Videviku" ("The Twilight Saga") filmidega maailmakuulsaks ja tohutu fänniarmeega näitlejaks osutunud Robert Pattinson pole ammu enam see, keda 2008. aastast alates teadsime päikesevalguse käes sätendava veidra vampiirina aina kehvemateks muutuvates filmides.

Kuulsuse tõttu nõutud näitlejaks kujunenud Pattinson sai endale tänu "Videviku" filmide ülemaailmsele edule lubada aina huvitavamaid rolle, millest enamus pole olnud samasugused kassahitid nagu "Videviku" seeria osad.

Ta on muutunud huvitavaks karakternäitlejaks, kes on osalenud väga paljudes filmides puhtalt režissööride pärast. Nende hulka kuuluvad näiteks David Cronenberg ("Cosmopolis" ja "Maps to the Stars"), David Michôd ("The Rover", "The King"), Werner Herzog ("Queen of the Desert"), Anton Corbijn ("Life"), James Gray ("The Lost City of Z"), Josh Safdie ja Benny Safdie ("Good Time"), Claire Denis ("High Life"), Robert Eggers ("The Lighthouse") ja nüüd siis Christopher Nolani "Tenet".

John David Washington - näitleja

Hollywoodi elava legendi Denzel Washingtoni poja John David Washingtoni jaoks saabus tõeline tähetund Spike Lee 2018. aasta filmiga "BlacKkKlansman", kus mängis koos Adam Driveri ja Alec Baldwiniga. Film kandideeris möödunud Oscaritel kuuele kuldmehikese ning võitis neist ühe parima mugandatud stsenaariumi eest.

"Teneti" näitlejate hulka kuuluvad ka Elizabeth Debicki, Aaron Taylor-Johnson, Kenneth Branagh, Michael Caine, Dimple Kapadia ja Clémence Poésy, aga nemad Kinoveebile teadaolevalt Eestisse veel ei saabunud.

John David Washington

Jefferson Hall - näitleja

Briti näitleja Jefferson Hall on eelkõige tuntud seriaalidest "Troonide mäng" ("Game of Thrones"), "Viikingid" ("Vikings") ja "Tabu" ("Taboo"). Tema viimane suurem filmiroll oli eelmisel aastal linastunud õudusfilmis "Halloween", kus kehastas mõrvarlikust Michael Myersist huvitunud ajakirjanikku.

Jefferson Hall

Hoyte van Hoytema - operaator

Nolan töötas pikka aega koos ainult ühe põhiperaatoriga ja selleks oli 2014. aastal oma lavastajadebüüdi teinud ("Transcendence") Wally Pfister, kes oli Nolaniga nii "Memento", "Insomnia", "Batman Begins", "The Prestige", "The Dark Knight", "Inception" ja "The Dark Knight Rises" juures.

2014. aasta filmiga "Interstellar" muutus kõik, sest pildile astus Rootsi-Taani operaator Hoyte van Hoytema. Ta kandideeris ka Nolani "Dunkirki" töö eest parima operaatoritöö Oscarile. Hoyte van Hoytema on Nolaniga teinud kaks filmi ("Interstellar", "Dunkirk") ning "Tenet" on nende kolmas ühine film.

Hoytema teiste tööde hulka kuuluvad "Let the Right One In", "The Fighter", "Tinker Tailor Soldier Spy", "Her", Bondi-film "Spectre" ja sügisel linastuv Brad Pitti ulmefilm "Tähtede poole".

Hoyte van Hoytema (vasakus nurgas, mustas)

Ross Coscia - kaameraoperaator. Coscia kuulsamate filmide hulka kuuluvad "Avengers: Infinity War", "Tag", "Why Him?", "Ted 2" ning seriaalidest teame teda "American Princess" ja "GLOW" abil.

Helen Medrano - produktsiooni juht. Produktsiooni kontrolliva Helen Medrano varasemate filmide hulka kuuluvad nii 2016. aasta "Jason Bourne", Netflixi tänavune "Triple Frontier", hittfilm "Jurassic World: Fallen Kingdom", 2015. aasta "Mission: Impossible - Rogue Nation" kui ka Nolani "Inception", "Interstellar ja "The Dark Knight Rises".

Chris Daniels - kaskadöör. Daniels on varasemalt oma oskusi rakendanud mitmete Marveli filmide juures. Nendeks olid näiteks "Avengers: Infinity War" ja "Black Panther". Tema filmide hulka kuuluvad ka "Kong: Skull Island", "The Jungle Book" ja "Jackass 3D".

George Cottle - kaskadööride koordinaator. Nii kaskadöörina kui ka trikkide koordinaatorina leiba teeniv Cottle töötas Nolaniga varasemalt "Interstellar", "The Dark Knight Rises", "Incpetion", "The Dark Knight" ja "Batman Begins" juures. Sama alal on mees töötanud juba 1997. aastast saadik.