19. juulil linastuv "Lõvikuningas" pole animatsioon, vaid arvutiga loodud mängufilm nii nagu seda oli Disney 2016. aasta "Džungliraamat", mis võitis ka parimate visuaalefektide eest Oscari. "Lõvikuningas" on eepiline muusikaline draama, mille juures kasutatakse "Džungliraamatu" digitaalse keskonna loomiseks üles ehitamiseks mõeldud tehnoloogiat, mis annab filmile fotorealistliku pildi.

Filmis lööb kaasa ka alatute hüäänide trio Azizi, Kamari ja Shenzi, kellele annavad eesti keeles kõlavad hääled vastavalt Priit Pius, Jörgen Liik ja Evelin Võigemast.

Helistuudios Orbital Vox Stuudiod dublaažirežissöör Jette Karmini käe käe all valminud eestikeelses versioonis kõlavad klassikalistes rollides järgnevate näitlejate hääled:

Väike Simba - Lucas Christopher Varema

Timon - Valter Soosalu

Pumba - Kalle Sepp

Simba - Norman Salumäe

Scar - Mait Malmsten

Mufasa - Marko Matvere

Zazu - Erki Laur

Väike Nala - Aurelia Raadik

Rafiki - Andrus Vaarik

Sarabi - Terje Pennie

Azizi - Priit Pius

Kamari - Jörgen Liik

Shenzi - Evelin Võigemast

Nala - Liis Lemsalu

Nii esialgse animatsiooni kui ka uue filmi muusika eest vastutab ei keegi muu kui legendaarne Hans Zimmer.

"Lõvikuningas" on osa Disney plaanist tuua mängufilmide kujul kinodesse tagasi klassikalised animatsioonid. Sel aastal linastusid näiteks "Dumbo ja "Aladdin". Nüüd on järjekord "Lõvikuninga" käes.

Inglisekeelses versioonis annavad tegelastele hääled Donald Glover, Beyoncé, Chiwetel Ejiofor, Billy Eichner, Seth Rogen, John Kani, John Oliver, Alfre Woodard ja James Earl Jones, kes oli ka originaalis Mufasa häälenäitleja.