"Pimeduse rüütli taastulek" eelarve oli 230 miljonit dollarit ning "Teneti" oma on 225 miljonit dollarit ehk umbes 200 miljonit eurot.

See kõik tähendab, et suurimate eelarvetega filmide edetabelis jääb "Tenet" 24. kohale koos näiteks Disney "Kariibi mere piraatide" teise osaga "Surnud mehe aardekirst" (2006) ja Warner Brosi Supermani filmiga "Terasmees" (2013) ning kallimate originaalfilmide, mis põhinevad ainult originaalstsenaariumitel, edetabelis jääb "Tenet" James Cameroni "Avatari", mis on kallimate filmide üldtabelis 17. kohal, järel teisele kohale.

Info "Teneti" eelarve kohta läks esmakordselt liikvele ERR uudiste vahendusel ja selle korjasid üles näiteks Cinema Blend ja IndieWire.

Nolani filmide eelarved on karjääri algusest peale kogu aeg kasvanud, sest tema filmid on muutunud mahult ja mõõtmetelt aina suuremaks. Debüütfilm "Following" valmis 6000 dollariga, režissöörile maailma tähelepanu toonud "Memento" peale kulus 9 miljonit dollarit, Al Pacino ja Robin Williamsiga valminud "Insomnia" vajas 46 miljonit dollarit.

Nolani Batmani triloogia läks kokku maksma 565 miljonit dollarit. "Batman alustab" 150, "Pimeduse rüütel" 185 ja "Pimeduse rüütli taastulek" 230 miljonit dollarit.

2006. aasta psühholoogiline põnevik "The Prestige" Christian Bale'i ja Hugh Jackmaniga nõudis seevastu ainult 40 miljonit dollarit. 2010. aasta kassahiti "Inception" peale kulus 160, ulmefilm "Interstellar" vajas 165 ja ajalooline "Dunkirk" 150 miljonit dollarit.

Eesti valitsus eraldas täna Nolani filmile tagasimakseks 5 miljonit eurot ja kuna iga investeeritud euro tuleb välisinvesteeringutena vähemalt kuuekordselt tagasi, siis on see nii meie filminduse kui ka majanduse jaoks lausa suurepärane samm.

Praegu otsitakse Linnahalli võtete jaoks uusi osalejaid ning varsti suundutakse edasi filmima Pärnu maanteele ja paljudesse teistesse kohtadesse üle Tallinna.

Nii parima originaalstsenaariumi, režii kui ka parima filmi kategooriates karjääri jooksul viiele Oscarile kandideerinud režissöör Christopher Nolani jaoks on osaliselt ka Eestis filmitav "Tenet" 11. film.

"Tenet" linastub 2020. aasta 17. juulil.