Filmi režissöör on Alfonso Gomez-Rejon ("Me and Earl and the Dying Girl", "American Horror Story: Coven", "Glee") ning kaasa teevad veel Michael Shannon ("Ööloomad"), Katherine Waterston ("Fantastilised elukad ja kust neid leida", "Tulnukas: Covenant"), Tom Holland ("Ämblikmees: Kojutulek", "Ämblikmees: Kodust kaugel", "Tasujad: Igaviku sõda"), Matthew Macfadyen ("Anna Karenina") ja Tuppence Middleton ("Imiteerimismäng").

Muidugi ei saa rääkida Edisonist ilma Nikola Teslata ning ka tema on filmis täiesti olemas. Teslat kehastab Nicholas Hoult ("X-Mehed: Tume fööniks", "Tolkien").

Filmi levitas 2017. aastal esialgu The Weinstein Company ("Vabastatud Django", "Kuninga kõne", "Õnneteraapia") ning sellest loodeti kujundada Oscaritel oluline tegija, aga peale selle, et Toronto filmifestivalil näidati režissööri soovide vastaselt pooliku montaažiga varianti, mis kriitikute poolt maatasa tehti, juhtus ka see, mis raputas tervet filmitööstust: The Weinstein Company juhti Harvey Weinsteini tabasid eriti võikad seksuaalse ahistamise süüdistused, mis päädis tema ettevõte pankrotiga.

"The Current War" kaotas levitaja ning jäi mitmeks aastaks riiulile tolmu koguma. Nüüd jõuab film tänu uutele levitajatele oktoobris USA kinodesse.