Geeks Worldwide andis teada, et nendeni jõudis kuulujutt, mille kohaselt on töös 1999. aastal alguse saanud ja 2003. aastal lõppenud "Matrixi" triloogia järjeosa ning filmi peaosas polegi praegu "John Wicki" filmiseeria edu tõttu meeletult populaarsust nautiv Keanu Reeves, vaid hoopis Michael B. Jordan, keda nägime Marveli "Mustas pantris" ning näiteks ka "Rocky" järgedes "Creed" ja "Creed II".

Geeks Worldwide info kohaselt on uue filmi taga ka eelmised tootnud Warner Bros, aga seekord toodab filmi ka Outlier Society Productions, mis on Michael B. Jordani enda produktsioonifirma.

Filmi režissöörid on taaskord Lana ja Lilly Wachowski ning stsenarist on Zak Penn ("The Incredible Hulk", "Ready Player One", "The Avengers" ). Tagasi on ka eelmiste filmide kunstnikutöö eest vastutanud Hugh Bateup. Võtted algavad väidetavalt juba 2020. aasta esimeses pooles Chicagos.

Mida kujutab endast "Matrix 4"? Selle kohta info puudub. Kuna peaosas on uus näitleja, siis võib see olla otsene järg, harulugu või hoopis uus nägemus.

Varasemalt oli "John Wick 3: Parabellum" režissöör Chad Stahelski see, kes väitis eelmisel kuul Yahoo! intervjuu käigus, et Wachowskid töötavad praegu uue filmi kallal, kuigi kummutas väite hiljem sellega, et see oli puhtalt hüpoteetiline jutt.

Näitleja Michael B. Jordan ja stsenarist Zak Penni osaluse kohta kuulsime esimest korda 2017. aastal The Hollywood Reporter vahendusel, kuid siis kinnitati, et Wachowskid pole uue "Matrixi" filmiga kuidagi seotud. Kui kuulujutt tõele vastab, siis jõuab lähiaastatel kinno tagasi seeria, mille avaosa mõjutab filmikunsti tänase päevani.