XXI sajandi imeline ilmutus

Lucia tormab nagu orav rattas ‒ ta püüab võrdse osavusega täita teismelise Rosa ema rolli, omada romantilisi suhteid ja täita geodeedi ametiülesandeid. Tegeledes aasal mõõtetöödega ühe ehitusobjekti heaks, märkab Lucia omapärastes riietes naist, keda peab esmapilgul kodutuks või pagulaseks. Alles hiljem selgub, et naine on neitsi Maarja. Kas jumalaema ilmumine XXI sajandil on võimalik, või on see noore naise fantaasia vili? Sõbrad ja pere saadavad Lucia psühhiaatri juurde, kuid neitsi Maarja ei kao kuhugi ‒ ta ilmub üha uuesti, nõudes, et tema ilmumise paika ehitataks kirik. Need ilmutused viivad kõikvõimalike segadusteni Lucia töö- ja eraelus.

Itaalia rabav filmitäht

Selle südamliku ja sooja komöödia peategelast kehastab itaalia näitlejanna Alba Rohrwacher. Kahvatu palge ja heledate juustega naine kannab ka isalt päritud saksa perekonnanime ega meenuta kuidagi itaallannat. Viimastel aastatel on ta vaatajate ette astunud filmides "Täiuslikud võõrad" (2016), "Kohvik nimega "Koht"" (2017) ja "Õnnelik Lazzaro" (2018). Juba 15 aastat ekraanil olnud Rohrwacher esindas 2009. aastal Itaaliat parimate noorte Euroopa näitlejate promoprogrammis Shooting Stars, võitis 2014. aastal Veneetsia filmifestivali parima näitlejanna auhinna filmiga "Näljased südamed", kus ta ekraanipartneriks oli Adam Driver, ning oli mullu nomineeritud Euroopa Filmiauhinnale parima näitlejanna kategoorias.

Kui ei ole aega uskuda

Filmis "Armuline Lucia" tuleb Alba Rohrwacher ekraanile kimbatuses naisena, kes püüab leida oma kohta selles kaootilises maailmas. "Ta ei usu kedagi ega midagi. Lucial ei ole selleks lihtsalt aega, sest ta tormab alatasa ringi, tihti oma tütre pärast. Tal pole aega armuda, lõbutseda ega unistada. Ta lihtsalt teeb oma tobedaid tegusid," kirjeldab Luciat Alba Rohrwacher. Näitlejanna sõnul on film helge, täis õrnust ja peenetundelisust, ning kõige olulisem roll on selles armastusel. "Filmis on kolm armastuslugu. Esiteks, Lucia ja Arturo vahel, kes küll koos enam ei ela, aga keda siiski teineteise poole tõmbab. Teiseks, Lucia ja maa vahel, mida naine püüab kaitsta. Ja lõpuks – Lucia armastus iseenda vastu!"

Mullu Cannes'i filmifestivalil Režissööride kaksnädala programmis esilinastunud ning Euroopa kinopidajate võrgustiku auhinna Europa Cinemas Labeli võitnud soe linalugu jõuab Eesti ekraanidele 5. juulil.