Aragorni rolli surematuks mänginud Viggo Mortensen on nautinud pärast "Sõrmuste isanda" seeria suurt edu väga viljakat filmikarjääri. Mortenseni nägime viimati parima filmi Oscari võitnud draamas "Roheline raamat" ("Green Book"), mille eest kandideeris näitleja ka parima meespeaosa Oscarile.

Peter Jackson kaalus Aragorni rolli veel Stuart Townsendi, Daniel Day-Lewist, Nicolas Cage'i, aga esmaste valikute hulgas oli veel üks näitleja, keda tahtis Aragorni rollis näha just filmistuudio ja selleks oli Russell Crowe.

Hiljuti Howard Sterni saates oma uut miniseriaali "The Loudest Voice" promonud ja ka Aragorni rolli võimalusest rääkinud Crowe'i sõnul oli 2000ndate alguses tema järgi väga suur nõudlus, mistõttu taheti teda igal pool näha. Siinkohal peab meeles pidama, et Viggo Mortensen oli enne 2001. aasta esimest "Sõrmuste isanda" filmi täiesti tundmatu, kui võrrelda teda Crowe'i kuulsusega, mis oli jõudnud taevastesse kõrgustesse tänu 2000. aasta Ridley Scottile mõõga ja sandaali filmile "Gladiaator" ("Gladiator"), mis korjas viis Oscarit, sealhulgas ka parima meesnäitleja Oscar.

Stern uuriski, et kas kuulujutud Aragorni rolli pakkumise kohta vastavad tõele ning Crowe mitte ainult ei kinnitanud, et nii oligi, vaid rääkis ka lisaks, et talle pakuti 10% filmi edust, mis tähendab, et tema palganumbriks oleks võinud kujuneda filmi edu tõttu 100 miljonit dollarit.

Crowe loobus võimalusest, sest kui Jackson talle helistas, sai näitleja kohe hääletoonist aru, et režissöör soovib kedagi teist Aragorni rollis näha. Crowe loobus ning Aragorni rolli saigi Viggo Morternsen. Crowe sai hiljem teada, et stuudio oli see, kes sundis Jacksoni helistama ja rolli Crowe'ile pakkuma, aga kuna Crowe tahtis, et Jackson saaks valida näitleja, keda tema ise soovib, siis järgis ta oma kõhutunnet ja loobus rollist.

"Sõrmuste isanda" ja "Kääbiku" triloogiad polnud sugugi viimased J.R.R. Tolkieni lugude ekraniseeringud, sest Amazon valmistab praegu 1.5 miljardi dollari suuruse eelarvega "Sõrmuste isanda" seriaali.