Jürgen oli filmide "Malev", "Meeletu" ja "Vana daami visiit" tehnilises meeskonnas. Ta on pidanud ka helirežissööri assistendi ehk poomioperaatori ametit. „See on see mees, kes seisab mikrofoniga, mis enamasti on sellise pika ridva otsas ja mis aeg-ajalt kaadrisse vajub“, selgitab ta humoorikalt.

Filme vaatab ta palju, nii kinos kui ka kodus. Otseseid lemmikžanreid Jürgenil ei ole, ta vaatab kõike romantikast ulmeni: „Pigem valin teose selle järgi, mis parasjagu huvitav tundub“. Viimaste kinoelamuste hulka on kuulunud nii "Ämblikmees" kui ka õudusfilm "Jaanipäev". Jürgen vaatab ka palju seriaale ning dokumentaalfilme ning kasutab seetõttu ka voogedastusteenuseid. „TVPlay Premiumi juures meeldib see, et filme saab vaadata eestikeelsete subtiitritega, mis mõnel juhul on suureks abiks“, kiidab ta.

Siin on 10 teost (8 filmi, 1 sari, 1 dokumentaal), mida Jürgen kindlasti vaadata soovitab:

1. "Gravitatsioon" ("Gravity", 2013)

Dr Ryan Stone (Sandra Bullock) on andekas meditsiiniinsener, kes on oma esimesel kosmosemissioonil koos veteranist astronaudi Matt Kowalskyga (George Clooney), kes juhib viimast lendu enne pensionipõlve. Ent näiliselt rutiinse avakosmoses viibimise käigus tabab neid katastroof. Kosmosesüstik hävineb ning Stone ja Kowalsky jäävad omapead - nad on kinnitatud vaid üksteise külge ning liiguvad pööreldes tumedasse tühjusesse.

2. "Dunkirk“ (2017)

"Dunkirk“ on eepiline märulipõnevik, mis kujutab liitlasvägede sõdurite uskumatut evakuatsiooni Belgiast, Suurbritanniast ja Prantsusmaalt, kui Natsi-Saksamaa sõjavägi neil tee ära lõikas ja neid Prantsusmaal Dunkirki rannal 1940. aastal teise maailmasõja ajal Prantsusmaa lahingus 27. maist 4. juunini piiras.

3. "See“ ("It", 2017)

Õuduspõnevik “See” põhineb ülimenukal samanimelisel Stephen Kingi romaanil, mis on juba aastakümneid lugejais õudu tekitanud.

Seitse noort Maine’s Derrys elavat heidikut kutsuvad end Luuserite klubiks. Igaüks neist on kohalike kiusajate sihtmärgiks saanud omal põhjusel… ja nad kõik on näinud oma suurimaid hirme ellu ärkamas kujumoondajana, kelle nimeks on See. Derry on olnud selle olendi jahimaaks linna rajamisest peale. Ta ilmub iga 27 aasta tagant maa-alusest kanalisatsioonist päevavalgele, et toituda linna laste hirmudest. Luuserite klubi koondab jõud, et ületada omaendi hirmud ja peatada tapatalgud, mis algasid vihmasel päeval, kui väike poiss paberlaevukest otsides kanalisatsiooniauku… ja otse kloun Pennywise’i käte vahele kukub.

4. "Sõjakoerad“ ("War Dogs", 2016)

"Sõjakoerad“ jutustab kahest varastes kahekümnendates sõbrast (Hill ja Teller), kes elavad Iraagi sõja ajal Miami Beachis ja kasutavad ära vähetuntud valitsuse algatust, mis lubab väikeettevõtetel osaleda USA sõjalepingute pakkumistel. Nad alustavad väikselt, kuid ajavad peagi kokku suuri rahasid ja elavad laia elu. Paar satub aga liiga sügavasse vette, kui nad saavad endale 300 miljonit dollarit väärt lepingu relvastada Afganistani sõjaväge. See tehing viib nad kokku nii mõnegi väga kahtlase tegelasega, kellest üks suurimaid on USA valitsus ise.

5. "Kolm reklaamtahvlit linna servas“ ("Three Billboards Outside Ebbing, Missouri", 2017)

Mildred Hayes (Oscari-võitja Frances McDormand) on eluraskuste poolt kõvaks keedetud lahutatud naine, keda piinab päevast päeva Missouri väikelinna Ebbingi politsei tegevusetus. Mildredi teismelise tütre mõrva uurimine pole kuhugi välja viinud ning mitme kuu jooksul pole kinni peetud ainsatki kahtlusalust. Naine paneb kohaliku konnatiigi lainetama, rentides linna toova maantee ääres kolm reklaamtahvlit, mille sisu on otseseks väljakutseks kohalikule korrakaitsele, täpsemalt šerif William Willoughbyle (Woody Harrelson). Kui sündmuste käiku sekkub šerifi parem käsi, ebaküps vägivaldne memmekas Dixon (Sam Rockwell), aitab see konflikti lahendamisele kaasa sama edukalt kui bensiiniga täidetud tulekustuti.

6. "Suur Gatsby“ ("The Great Gatsby", 2013)

See Baz Luhrmanni film jälgib Nick Carrawayd (Tobey Maguire), kes 1922. aasta kevadel Kesk-Läänest New Yorki kolib. See ajastu oli tuntud lõdva moraali, sädeleva dþässi ja salaviinakuningate poolest. Isiklikku Ameerika unelmat jahtides asub Nick elama müstilise, uhkeid pidusid korraldava miljonäri Jay Gatsby (Leonardo DiCaprio) naabermajja. Üle lahe elab Gatsby nõbu Daisy koos oma elumehest siniverelise abikaasa Tom Buchananiga. Nii tõmmatakse Nick ülirikaste inimeste illusioonide, armastuse ja pettuste maailma. Algaja kirjanikuna jälgib Nick kõike ning paneb kirja loo võimatust armastusest ja pingelisest tragöödiast, hoides nii peeglit meie endi tänapäeva ja püüdluste ees.

7. "Triivijad“ ("Adrift", 2018)

"Triivijad" on inspireeriv tõestisündinud lugu kahest armunud vabast hingest, keda ootas enneolematu seiklus. Peaosalisi kehastavad Shailene Woodley ja Sam Claflin

Innukad purjetajad Tami Oldham (Woodley) ja Richard Sharp (Claflin) suunduvad ookeanile, teadmata, et neid ootab ees ajaloo katastroofilisimaid orkaane. Pärast tormi möödumist leiab Tami eest tõsiselt vigastatud Richardi ja purunenud jahi. Kuna pole lootustki, et neid päästma tuldaks, peab Tami leidma endas jõudu ja sihikindlust, et päästa ennast ja ainsat meest, keda ta armastanud on.

8. "Tabu“ ("Taboo", 2017)

James Keziah Delaney naaseb 1814. aastal Londonisse, et võtta osa oma vastlahkunud isa matustelt. Kadunuks peetud mehe ootamatu tagasitulek ärritab mitmeid asjaosalisi, kelle eesmärk on iga hinna eest omastada Jamesi vastne pärand. Delaney asub kindlameelselt üles ehitama elavate kirjast lahkunud isa kaubalaevandusettevõtet, ent vandenõudest, mõrvast ja reeturlusest läbi imbunud Londonis ei saa see kerge olema. Salapärase ja sünge põnevussarja peaosas mängib rolli eest ülistusi pälvinud Tom Hardy, kes on ühtlasi üks sarja stsenaristidest.

9. "Metsik Borneo“ ("Frontier Borneo", 2017)

Metsik Borneo on hämmastav ning seiklusrohke teekond erakordsete meeste ja unustamatute olendite maailma, kes elavad meie planeedi suuruselt kolmandal saarel.

10. "Lõvi“ ("Lion", 2016)

Põhja-India aastal 1986. Guddu (Abhishek Bharate) aitab koos oma noorema venna Sarooga (Sunny Pawat) oma vaest perekonda, otsides kõikjalt toidupoolist. Ühel ööl kaotavad Guddu ja Saroo raudteejaamas üksteist silmist. Saroo üritab Guddut leida, ent satub rongile, mis viib ta 1600 km eemale Calcuttasse. Seal satub ta organisatsiooni juurde, mis otsib orbudele ja leitud lastele kasuvanemaid. Saroo (Dev Patel) lapsendatakse ühe Austraalia paari, Sue (Nicole Kidman) ja John Brieley poolt. Seejärel asuvad nad elama Hobartisse Tasmaanias. 20 aastat hiljem otsustab Saroo oma bioloogilise ema ja venna üles otsida.