1. Abe Vigoda

Esimese "Ristiisa" ("The Godfather") Salvatore Tessio rollis ja komöödiaseriaalide "Barney Miller" ja "Fish" poolest tuntud Abe Vigoda kuulutati esimest korda kogemata surnuks 1982. aastal, kuigi toona 60-aastane näitleja lahkus meie hulgas alles 2016. aastal. Nimelt külastas ajakirja People reporter "Barney Milleri" lõpupidu, kui kuulutas, et meie hulgast lahkunud Abe Vigoda polnud peol. Viis aastat hiljem viitas samuti üks ajakirjanik Vigodale, kui juba meie hulgast lahkunule. Teated surmast oli muidugi valed, aga need tekitasid omal ajal ka parajalt segadust.

2. Bob Hope

Filmiajaloo legend Bob Hope kuulutati esmalt kogemata surnuks viis aastat enne, kui see päriselt juhtus. Associated Press avaldas 1998. aastal kogemata juba valmis kirjutatud Bob Hope'i järelhüüde. See oli ilmselgelt viga, sest Hope oli oma vanust arvestades väga hea tervise juures. See kogemata avaldatud surmakuulutus viis selleni, et USA esindajatekoda kuulutas C-Spani otse-eetris, et Hope on meie hulgast lahkunud. Bob Hope suri tegelikult alles 2003. aastal 100-aastasena.

3. Britney Spears ja Justin Timberlake

Kaks Dallase raadiodiskorit otsustasid 2001. aastal nalja teha ning väitsid, et toona romantilistes suhetes olnud Britney Spears ja Justin Timberlake olid autoõnnetuses, mille tagajärjel Spears suri ning Timberlake koomasse langes. See viis aga olukorrani, kus sajad fännid helistasid politseisse ja haiglatesse. Britney Spears ja Justin Timberlake on siiani hea tervise juures.

4. Will Ferrell

iNewswire Web avaldas 2006. aasta märtsis teate, et näitleja ja koomik Ferrell suri Lõuna-Californias liuglangevarjuõnnetuses. Veebilehekülg läks isegi nii kaugele, et väitis nagu oleks tuul surunud Ferrelli vastu puid. Will Ferrell on siiani elus ja terve. Viimati nägime teda viletsas komöödias "Holmes ja Watson" ja kuulsime teda animatsioonis "LEGO film 2".

5. Nick Jonas

Näitlejakarjääri arendama hakanud muusik Nick Jonas langes 2009. aastal võltsitud surmakuulutuste ohvriks lausa kaks korda. Ühel juhul teatati, et mees suri diabeedi tõttu tekkinud komplikatsioonide pärast ja teisel juhul mõeldi välja lugu sellest, kuidas näitleja süda peatus, kui talle tehti Dallase striptiisibaaris sületantsu. Jonas on kinomaastikul endiselt väga tegus. Ta andis oma hääle "UglyDolls: Kolenukud. Film" inglisekeelsele variandile, tegi meeldejääva rolli seiklusfilmis "Jumanji: Tere tulemast džunglisse" ning teda saame näha ka järjes "Jumanji: Järgmine tase".

6. Zach Braff

Seriaali "Scrubs" staar Zach Braff kuulutati 2008. aastal surnuks CNNi poolt, aga tegemist oli hoopis CNNi võltsitud koduleheküljega. End suureks Braffi fänniks nimetanud mees vabandas hiljem ja ütles, et see oli ainult nali.

7. Russell Crowe

2010. aastal hakkas Twitteris levima teade, et "Gladiaatori" staar Russell Crowe oli mägironimise käigus surnuks kukkunud. See ilmselgelt välja mõeldud teade jõudis ka näitlejani, kes läks ka naljaga kaasa.

8. Jackie Chan

2011. aastal levis sotsiaalmeedias ja internetimeedias teade, et Jackie Chan on südameinfakti tõttu lahkunud. Näitleja Facebooki lehele ilmus seejärel teade, mis kinnitas vastupidist.

9. Lindsay Lohan

Keegi muutis Lindsay Lohani Vikipeedia lehekülje andmeid ning muidugi lisati sinna, et näitleja on meie hulgast lahkunud. Teade hakkas väga kiiresti levima, sest Kim Kardashiani Twitteri valekonto levitas seda edasi.

10. Eddie Murphy

Eddie Murphy on tema surma puudutavate valelike teadete ohvriks langenud päris mitu korda. 2012. aastal levis jutt, et näitleja suri lumelauaga toimunud õnnetuse tagajärjel ning hiljem, kui suri Eddie vend Charlie Murphy, aeti neid mitmeid kordi segamini ning mitmes kohas kuulutati Charlie asemel surnuks Eddie.

11. Vin Diesel

2014. aasta jaanuaris levitati Facebookis uudist, et "Kiirete ja vihaste" staar Vin Diesel on meie hulgast lahkunud. Tegu oli aga hoopis spämmiga, millele klikkides hakkas see kasutajate sõprade seas levima.

12. Dwayne Johnson

2011. aasta aprillis tegi Facebookis ringe postitus, mis väitis, et Dwayne Johnson suri "Kiirete ja vihaste" võtetel ühe triki sooritamise käigus.

Johnson vastas esialgu humoorikalt.

Hiljem oli Johnson palju tõsisem.

13. Macaulay Culkin

"Üksinda kodus" filmide staar Macaulay Culkin kuulutati surnuks 2014. aastal.

Culkin pani oma Instagrami seepeale üles selle pildi.

14. Martin Lawrence

2015. aasta aprillis andis News Buzz Daily teada, et Michael Bay "Pahade poiste" ("Bad Boys") filmide staar Martin Lawrence leiti surnuna Los Angelese hotellitoast. See ei vastanud muidugi tõele, sest Lawrence oli mitu päeva hiljem Twitteris väga aktiivne.

15. Arnold Schwarzenegger

MSMBC.co andis 2015. aasta augustis teada, et Schwarzenegger suri infarkti tagajärjel. Kuna MSMBC.co pole uudisteportaaliga mitte kuidagi seotud ja seda aeti segamini ametliku leheküljega MSNBC.com, siis liikus teade arusaadavatel põhjustel kulutulena.

16. Robert Redford

Legendaarne näitleja ja Sundance'i filmifestivali asutaja Robert Redford kuulutati Sky Newsi Twitteri konto poolt 2015. aastal surnuks. Tegemist oli valekontoga Sky Breaking News, mis oli ka varem vääraid teateid kuulsuste surmast levitanud.

17. Chevy Chase

2016. aastal kuulutati Breaking 13 News poolt surnuks komöödianäitleja Chevy Chase, keda olevat magades tabanud infarkt. See oli muidugi vale, sest Breaking 13 News on tuntud valeuudiste levitamise poolest.

18. Sean Penn

2016. aastal hakkas Daily Media Buzz ja Buzzfed.net vahendusel levima uudis, et näitleja ja režissöör Sean Penn tapeti oma Malibu kodus. Politsei hakkas isegi asja uurima, sest kardeti, et Mehhiko narkokuningas El Chapo, kellega Penn oli just intervjuu läbi viinud, võis lasta ta tappa. See kõik oli väljamõeldis, sest Daily Media Buzz on tuntud valeuudiste levitaja ja Buzzfed.net uudis hakkas levima, sest selle lehekülje aadress on väga sarnane ühele teisele portaalile, milleks on muidugi Buzzfeed.com.

19. Jack Black

2016. aastal häkiti sisse Jack Blacki bändi Tenacious D Twitteri kontole ning teo eest vastutajad panid üles teate, et Jack Black on surnud. Hiljem ilmus kontole teade, et konto häkiti ja Blackiga on kõik korras.

20. Nicolas Cage

2016. aastal levis viiruslik teade Nicolas Cage'i surmast, kus väideti, et näitleja suri mootorrattaõnnetuse tagajärjel. Uudisega üritati jäljendada CNNi välimust ja panna fänne uskuma, et see tõesti juhtus. Tegelikult üritati sellega valeteate õnge läinud inimeste arvutitesse viirust paigutada.

21. Adam Sandler

Mitmete võltsitud surmakuulutuste poolest tuntud LinkBeef hakkas 2017. aastal levitama teadet, et Adam Sandler tegi enesetapu.