Režissöör on seekord Joseph Kosinski ("Vaid vapratele", "Unustus", "Tron: Pärand") ning stsenarist on Christopher McQuarrie. Teistes osades teevad kaasa Jon Hamm, Miles Teller, Ed Harris, Jennifer Connelly, Val Kilmer jpt.

Paramount avalikustas tegelikult juba 2012. aastal, et Ben Afflecki "Külm linn" ("The Town") stsenarist Peter Craigi asus kirjutama "Tippkuti" järjele stsenaariumi. Ideed toetas ka Cruise'ga karjääri jooksul kaks filmi ("Tippkutt", "Kõuepäevad") teinud omapärase stiiliga režissöör Tony Scott, kuid projekt jäi seisma pärast Scotti enesetappu.

2014. aastal kinnitati, et järje stsenarist on hoopis Justin Marks ("Dzungliraamat", "Street Fighter: The Legend of Chun-Li"), aga seegi muutus, sest stsenaariumi kirjutas lõpuks Christopher McQuarrie, kes on Cruise'i "Võimatu missioon: Tagajärjed", "Võimatu missioon: Salajane rahvas" ja "Jack Reacher" režissöör ning "Homse piiril", "Võimatu missioon: Variprotokoll" ja "Operatsioon "Valküür"" stsenarist. Ühtlasi toob McQuarrie meieni ka järgmised kaks "Võimatu missiooni" seeria filmi.

"Top Gun Maverick" linastub 2020. aasta 17. juulil.