Fännid tahtsid Geralti rollis näha nii "Viikingite" teleseriaali Travis Fimmelit kui ka "Hannibali" seriaali Mads Mikkelseni, kes on varem mõõgakangelase rolli astunud sellistes filmides nagu "Michael Kohlhaas", "Valhalla Rising" ja "Clash of the Titans" ning on üldse hinnatud karakternäitleja.

Henry Cavill on neist aga tunduvalt populaarsem, kuid tal pole seni olnud rolli, mis oleks tema näitlejavõimekust tõestanud. Veel selle aastanumbris sees linastuv Netflixi "Nõiduri" ("The Witcher") seriaal võib olla just see, mida tal vaja.

Seriaali ametlik sünopsis peegeldab täpselt seda, mida kujutavad endast ka Andrzej Sapkowski romaanid: "Nõidur" on eepiline lugu saatusest ja perekonnast. Riivimaa Geralt on üksildane koletistekütt ehk nõidur, kes otsib kohta maailmas, mille elanikud on tihtipeale veel suuremad koletised kui need, kellele ta jahti peab. Saatus viib Geralti taas kokku nõiaga Yennefer ning ka noore printsessiga Ciri, kes peidab endas ohtlikku saladust. Kolmekesi peavad nad läbima aina ohtlikumaks muutuvat Kontinenti ja asuma vastu oma saatusele.

Seriaali stsenarist ja peaprodutsent on Netflixi "Daredevil" ja "The Defenders" poolest tuntud Lauren Schmidt Hissrich. Esimene hooaeg koosneb kaheksast episoodist.

Esimesed neli osa lavastab "Game of Thrones", "Rome", "Dexter", "Boardwalk Empire", "The Americans", "Marco Polo", "Black Sails", "Counterpart", "Ozark" ja "House of Cards" episoodide režissöör Alik Sakharov. Ülejäänute eest hoolitsevad Alex Garcia Lopez ("Utopia", "Misfits", "Fear the Walking Dead", "The Exorcist", "The Punisher", "Luke Cage", "Cloak & Dagger", "Daredevil") ja Charlotte Brändström ("Arrow", "Grey’s Anatomy", "Outlander", "Madam Secretary", "Colony", "Counterpart").

Andrzej Sapkowski "Nõiduri" ("Wiedźmin") saaga koosneb viiest romaanist: "Blood of Elves" (1994), "Time of Contempt" (1995), "Baptism of Fire" (1996), "The Swallow's Tower" (1997), "Lady of the Lake" (1999). Lisaks on olemas ka kaks jutukogumikku "Ettemääratuse mõõk" ("Sword of Destiny", 1992), ja "Viimane soov" ("The Last Wish", 1993).

Eesti keelde on "Nõiduri" saagast tõlgitud kolm raamatut – mõlemad jutukogumikud ja esimene romaan "Haldjate veri" ("Blood of Elves").

See kõik tähendab, et Netflix on küll ja küll materjali, mille põhjal saaks "Nõiduri" seriaalile teha vähemalt 7 hooaega.

"Nõiduri" romaanide põhjal tegi Poola ja ka maailma kuulsaim mängustuudio CD Projekt RED kolm videomängu - The Witcher" (2007), "The Witcher 2: Assassins of Kings" (2011), "The Witcher 3: Wild Hunt" (2015).

Seriaali puhul on väga palju eeskuju võetud viimasest mängust "Wild Hunt", sest just see pani visuaalses mõttes paika nii Geralti kui ka tema maailma.

Netflixi "The Witcher" linastub 2019. aasta lõpus.