Jon Favreau ("The Mandalorian" seriaal, "Džungliraamat", "Raudmees", "Raudmees 2") "Lõvikuningas" on praeguseks maailma kinodest tagasi teeninud natuke üle 713 miljoni dollari. See on võimas saavutus, kui arvestada, et film alustas maailma kinode vallutamist 12. juulil Hiinas. Eesti ja USA kinodesse jõudis film 19. juulil.

Filmi USA avanädalavahetuse tulemus oli natuke üle 191 miljoni dollari ning on praeguseks USA kinodest tagasi teeninud veidi üle 260 miljoni dollari.

Mis rekordid on "Lõvikuningas" seni purustanud?

Film saavutas Disney uusversioonide seas suurima USA avangu. Eelmine USA avangu rekordihoidja oli "Kaunitar ja koletis" ("Beauty and the Beast") 174.7 miljoni dollariga. "Alice imedemaal" ("Alice in Wonderland") alustas 2010. aastal 116 miljoni dollariga ning "Lõvikuninga" režissööri Favreau "Džungliraamat" alustas 2016. aastal 103 miljoni dollariga. Sel suvel alustanud "Aladdini" avang oli USA kinodes 91.5 miljonit dollarit, aga pettumuse valmistas hoopis "Dumbo", mis alustas ainult 45 miljoni dollariga.

Kui valemist eemaldada Disney Marveli ja Lucasfilmi filmid, siis saavutas "Lõvikuningas" samuti kõige parema Disney filmi avangu. Lisaks on "Lõvikuningas" nüüd parima USA avanguga juulis linastunud film, mida hoidis enne enda käes "Harry Potter ja surmavägised", ja see on nüüd ka parima avanguga lastele suunatud film ja animatsioon. Seda rekordit hoidis varem "Imelised 2".

"Lõvikuningas" jõudis kõigi aegade parimate USA avangute seas 8. kohale. Seda kohta hoidis enne "Tasujad: Ultroni ajastu".

Allikas: Box Office Mojo