Vin Dieseli "Kiired ja vihased 9" pidi esialgu linastuma 2019. aastal, aga kuna seeria viiendas osas põhituumikuga liitunud Dwayne Johnson kujunes vahepeal ülemaailmseks ja üheks enimteenivaks megastaariks ning Johnsoni ja Jason Stathami ekraanikeemia oli 8. osas nii hea, andis Universal rohelise tule seeria esimese haruloo jaoks, mis linastubki nüüd 2. augustil. See tähendas, et Dieseli põhiseeria järgmine peatükk pidi oma aega ootama, milleks ongi 2020. aasta 22. mai. 2021. aastal linastub ka "Kiired ja vihased" saaga 10. osa.

"Kiired ja vihased: Hobbs ja Shaw" peaosades on seerias varasemalt mitu korda üles astunud Dwayne Johnson (Hobbs) ja Jason Statham (Shaw) ning pahalase Brixtonina näeme seekord Idris Elbat. Kaasa teevad veel Vanessa Kirby ja Helen Mirren.

Filmi lavastaja on David Leitch ehk mees, kes lavastas ka "Plahvatusliku blondi" ("Atomic Blonde") ja Ryan Reynoldsi "Deadpooli" esimese osa ning oli ka kaasrežissöör esimese "John Wicki" juures. Lisaks valmistab režissöör praegu Netflixi jaoks ette Ubisofti videomängu "The Division" ekraniseeringut.

Kui "Kiired ja vihased: Hobbs ja Shaw" on edukas, siis näeme suure tõenäousega ka selle järge.

Lisaks on töös animaseriaal "Fast & Furious: Spy Racers", mis jõuab varsti ka Netflixi.

Sünopsis: Pärast Kiirete ja vihaste kaheksandat osa ilmub armastatud filmisarja esimene kõrvallugu, mis keskendub kahele vastalisele kangelasele Luke Hobbs’ile (Dwayne Johnson) ja Deckard Shaw’le (Jason Statham).

Sellest ajast saati, kui hiiglasekasvu musklimägi Hobbs, Ameerika diplomaatilise julgeolekuteenistuse lojaalne agent, ning väike vibalik Shaw, Briti armee endine eliitsõdur, Kiirete ja vihaste seitsmendas osas kohtusid, on mehed kostitanud teineteist vaid roppude sõnade ja teravate löökidega. Rivaalitsevad kiilaspead saavad taas kokku, kui välja ilmub küber-geneetiliselt täiustatud anarhist Brixton (Idris Elba).

Superpahalase eesmärk on omandada kontroll inimkonnale saatusliku bioloogilise relva üle, mida varjab ülivõimekas MI6 agent Hattie Shaw (Vanessa Kirby). Olukorda sekkuvad USA ja Suur-Britannia salateenistused ning Hobbs ja Shaw pannakse koos Brixtoni juhtumit klaarima. Missioonile lisab aga õli tulle asjaolu, et surmaviirust varjav MI6 salaagent on juhtumisi Deckardi pisiõde.

Rajule filmifrantsiisile omaselt kulgevad sündmused meeletus tempos kihutades Los Angelesest Tšernobõli ja Samoa saartele pakkudes publikule ohtralt peadpööritavaid trikke, efektseid tagaajamisi, teravat huumorit ja sutsuke romantikat.

Säravates pisirollides teevad üllatuslikud etteasted veel paar salapärast megastaari. Filmi on lavastanud "John Wicki" esimese osa kaasrežissöör ning megahittide "Deadpool 2" ja "Plahvatuslik blond" režissöör David Leitch "Kiirete ja vihaste" vaimse isa Chris Morgani stsenaariumi alusel.