Universali uue filmi, "Kiirete ja vihaste" frantsiisi kuuluva filmi "Hobbs ja Shaw" esilinastusel käinud inimesed said üllatuse osaliseks, kui nägid muidu suure saladuskatte all oma filme tegeva Nolani uue filmi "Teneti" õrritajat, vahendab The Hollywood Reporter.

Õrritajat võetakse kogu aeg internetiavavustest maha, sest Warner Bros. näeb kurja vaeva, et see kõikidest kanalitest eemaldada.

Ligi minutilise klipi jooksul on näha klaasis olevaid kuuliauke, mida uurib korduvalt John David Washingtoni poolt mängitav karakter. Lisaks on näha vilksamisi kaadreid erirõivastuses meestest tänaval jooksmas. Kes veel mäletab, siis ka Eestis filmiti erirõivastuses meeste jooksmist linnahalli läheduses. Samas kaadris on paremas nurgas näha ka Oleviste kiriku torni.

Õrritaja jooksul ilmuvad ka inglisekeelsed laused, mis ütlevad, et aeg on uueks peategelaseks ja aeg on uut moodi missiooniks.

Treiler saab läbi Washingtoni karakteriga, kes kannab miskipärast gaasimaski ning vaatab midagi väga eredat tema ees avanemas.

Kuna õrritajas olevas pealkirjas "Tenet" on tähed "E" ja "T" keeratud pahupidi, siis võib see toetada kuulujutte, et filmis käsitletakse muuhulgas ka ajas rändamist.

Levib ka teooria, et "Tenet" on omamoodi järg Nolani varasemale filmile "Algus" ("Inception").

"Tenet" linastub 2020. aasta 17. juulil.