Andres Puustusmaa on lavastaja, kelle filmid on Eesti kinopubliku poolt alati oodatud ja seekord avaneb kinokülastajatel suurepärane võimalus kohtuda filmitegijatega ka eriseanssidel.

Lisaks toimuvad 5. septembrist eellinastused kinodes Tallinnas, Tartus, Pärnus, Narvas, Viljandis ja Kuressaares.

Puustusmaa ("Punane elavhõbe", "18-14", "Rohelised kassid") kirjutatud ja lavastatud film jutustab loo kohtunikust (Mait Malmsten), kes esindab kohtusaalis seadust ja rangeid reegleid, kuid tema enda eraelus puudub igasugune kord. Kui ta oma järjekordsel kohtuistungil määrab pikaajalise vanglakaristuse naisele, hakkab süüdimõistetud naise vend (Märt Avandi) teda jälitama. Meeste vahel tekkinud konflikti tõttu saab aga ühtäkki õigusemõistjast endast kurjategija. Suutmata oma süütegu tunnistada, põgeneb kohtunik Soome, kus ta satub kokku eriskummaliste inimeste ja koomiliste situatsioonidega.

Filmi kõrvalosades teevad kaasa Jaan Rekkor, Lee Trei, Kaie Mihkelson ja Sakari Kuosmanen. Filmi operaator on Andrey Kulpin, monteerija Andreas Lenk, helirežisöör Indrek Soe ning režissööri assistent Anti Reinthal. Filmi muusika on loonud Priit Pajusaar. “Kohtuniku” produtsent on Katerina Monastyrskaya. Filmi tootis Leo Production ja levitab ACME Film.

"Kohtuniku" maailmaesilinastus oli A-kategooriasse kuuluval Shanghai filmifestivalil, mis on üks olulisemaid filmifestivale maailmas. Järgmisena jõuab “Kohtunik” Venemaal toimuvale festivalile “Aken Euroopasse”.