1. "Igitee“ (2017)

Suurfilm "Igitee" on Eesti-Soome-Rootsi ühistöö, mis räägib Soome ameeriklaste saatusest nõukogude režiimi all. Filmi režissöör on Antti-Jussi Annila ning naispeaosatäitjaks on tuntud auhinnatud Taani näitlejanna Sidse Babett Knudsen. Filmis lõid kaasa ka paljud eesti näitlejad nagu Hendrik Toompere, Lembit Ulfsak, Hendrik Toompere Jr. Film on üles võetud peamiselt Lääne- ja Ida-Virumaal, näiteks Varangul ja Sillamäel.

2. “Kuradisaare kuningas” (“King of Devil's Island”, 2010)

Norra režissööri Marius Holsti põnevusdraama “Kuradisaare kuningas” põhineb tõsielulistel sündmustel, mis leidsid aset 20. sajandi alguses Norra Bastøy noortevanglas, kus 11-18-aastaseid poisse sunnitakse tegema ränkrasket tööd ning mis lõppeb mässu ja vastuhakuga. Filmi võtted toimusid peamiselt Kalvi mõisas ja selle ümbruses, aga ka Tallinnas. Kuigi peaosades on norralased, siis oli võtetega seotud ligi 200 eestlast, kes täitsid koloonia kasvandike ja mässu maha suruvate sõjaväelaste rolle.

3. “Lilja 4-ever” (2002)

Rootsi-Taani draamafilm “Lilja 4-ever” esilinastus Rootsi kinodes 2002. aasta augustis.

Rootsi režissööri Lukas Moodyssoni film räägib sellest, kuidas noor vene tüdruk Lilja Michailova Eestist Rootsi prostituudiks kupeldatakse. Lugu põhineb noore tüdruku Dangoule Rasalaite juhtumil, mis tekitas inimkaubanduse üle tulise arutelu. Film võitis viis Kuldpõrnika auhinda, sealhulgas ka parima filmi kategooria. Eestlastest mängis filmis Tõnu Kark ning suur osa välivõtetest toimusid Paldiskis, aga samuti ka Tallinnas Lasnamäel.

4. "Virtuoos“ (“Out of the Cold”, 1999)

Draamafilm “Out of the cold” on lugu Ameerika meelelahutajast Dan Scottist ja Eesti naisest Deborah Berkowitzist, kelle suhe pannakse vihkamise ja eelarvamuste tõttu proovile. Filmi võttekohtadeks on Venemaa ja USA kõrval ka Tallinn, peamiselt vanalinn. Lisaks välismaistele näitlejatele - Keith Carradine, Brian Dennehy ja Mercedes Ruehl teevad filmis kaasa ka armastatud Eesti näitlejad Ain Lutsepp, Tõnu Aav ja Anne Paluver.

5. "Musketärid 20 aastat hiljem“ (1992)

Tõeline kinomaailma klassika triloogia baseerub Alexander Dumas vanema seiklusromaanidel "D’Artagnan ja kolm musketäri” ning "Kakskümmend aastat hiljem“ ja "Kolmkümmend aastat hiljem“. Raamatust on tehtud kümneid filmiversioone, kuid üheks vaieldamatuks publiku lemmikuks on saanud režissööri Georgi Jungvald-Hilkevitši filmiversioon, kus peaosa mängis Mihhail Bojarski. "Musketärid 20 aastat hiljem“ filmi võtted toimusid erinevais paigus, seal hulgas Tallinna vanalinnas, Pirital ja Narvas.

6. "Tallinn pimeduses“ (1993)

"Tallinn pimeduses" on Ilkka Järvilaturi laineid löönud märulifilm Eesti kullavarude toomisest Tallinnasse pärast taasiseseisvumist. Täielikult Eestis üles võetud filmist sai 1993. aastal ootamatu publiku lemmik Sundance’il ning aasta hiljem pärjati see Hõbealeksanderi auhinnaga. Filmi on kiidetud suurepärase kaameratöö, aga ka hea võttekohtade valiku poolest, viimaste seas tuuakse eriti esile Tõnismäe mässukaadreid. Mängufilm jõudis Eestisse 14aastase hilinemisega, kuna film toodeti algselt vaid välisturgu silmas pidades.

7. "Stalker“ (1979)

Tuntud vene režissööri Andrei Tarkovski nõukogudeaegne kultusfilm “Stalker” räägib lugu mehest, kes viib inimesi Tsooni – piirkonda, kus tavapärased füüsika seadused ei kehti. Filmi keskne osa, kus tegelased Tsoonis ringi liiguvad on filmitud mahajäetud hüdroelektrijaamas Jägala jõe juures. Lisaks toimusid võtted veel ka Tallinna Rotermanni kvartalis.