2006. aastal ilmus Garth Ennise koomiks nimega "The Boys", mis võttis ette äärmiselt palju vändatud superkangelaste maailma. Me oleme kõik näinud mitmeid Marveli ja DC lugusid nii kinos, videomängudes kui teleekraanil, seega üldine idee on juba tuttav, aga "The Boys" võttis seda maailma kujutades hoopis tumedamad toonid.

Siit võib otsida mitmeid filosoofilisi alatoone ja sõradega grillimise kõrvale on siin ikka palju kõneainet, kuid põhiline fookuspunkt on superkangelaste vaikne ja konstante korruptsioon raha ja sotsiaalse maine surve all. Millisel momendil muutub kangelane kurjamiks ning kui suur on elu päästmise hind tegelikult? Mis saab nendest inimestest, kes on lihtsalt valel ajal vales kohas, kui mõni superkangelane oma kangelastegusid sooritab? Seriaal tekitab veel mitmeid küsimusi ning annab ka omajagu vastuseid.

The Boys (2019) - filmstill

Ultravägivaldne lugu võtab juba esimeses episoodis korraliku tempo üles ning hoiab seda esimese hooaja lõpus oleva pöördeni välja. Tegevuse keskpunktis on seitse maailmakuulsat ja tuntud superkangelast ehk The Seven ning mõned tavalised inimesed, kes leiavad, et oleks aeg nendest lahti saada. Probleem on selles, et neil pole õrna aimugi, kuidas neist lahti saada ja kas see on üldse võimalik, sest The Seven esinumber Homelander on nagu Jumal meeste seas, jättes isegi Supermani enda varju.

Seriaali põhiline looja ja kirjutaja on Eric Kripke, kes eelkõige tuntud ülipika õudusseriaali "Supernatural" loojana. Tema kõrval on veel teisedki tuntud nimed nagu Evan Goldberg ja Seth Rogen (jah, see sama), kelle ühine visioon töötab paremini kui oleksin osanud oodata. Tulemuseks on verine, ülbe ja sotsiaalseid kommentaare täis tegevustik, mis ei karda olla häbitu ning aus. See viimane tundub olevat Amazon Prime Video ja Garth Ennise ("The Boys" ja "Preacher" koomiksid) meelisteemadeks, seega antud seriaal on nende koostööks ideaalne.

Produktsiooni kohta pole halbu sõnu öelda. See ei ole päris nii kvaliteetne kui mõni Netflixi superseriaal, kuid üks tugevamaid, mida Prime Video on teinud ja seda juba esimesel hooajal. See näitab, kui palju Amazon antud meeste talenti usub ning õigesti tegid - seriaal on suurepärane. Loo protagonist on Hughie Campbell, kelle tüdruksõber on ühe superkangelase kõrvaline ohver. A-Train nimeline kiirusejumal lihtsalt jookseb temast läbi ning neid superkangelasi majandav ülisuur ettevõte Vought proovib poisi kinni maksta nagu neil on juba kombeks. Sealt edasi areneb keerulisi käike täis tempokas kassi-hiire mäng täis seksi, poliitikat ja verd.

The Boys (2019) - filmstill

Teine eraldi lugu Hughie loo taustal keerleb Starlight nimelise kangelase ümber. Väikesest linnast pärit tüdruk Annie on alati tahtnud olla osa The Seven grupist ning nüüd see lõpuks tal õnnestub. Juba esimesel päeval saab valusa vastulöögi oma naiivsele nägemusele ning temast saab televaataja pilk superkangelaste igapäevase korrumpeerunud elu telgitagustesse.

Iga superkangelane saab piisavat ekraaniaega ja nende jaoks arendatakse ka taustalugu, et neid paremini mõista. Kõikide iseloomud on selgelt eristuvad ja neil kõigil on piisavalt palju negatiivset, mis meid närvi ajaks ja mida kirjutajad saaksid lahendada. Neist tugevaim ja selgelt enim imponeeriv on suur juht ja võitmatu Jumal Homelander, kellel on peale suure jõu ka võime lennata, lasereid tulistada, röntgennägemist rakendada. Lisaks on tal superkuulmine ja - nägemine ning veel muid teisigi võimeid.

Teda kehastab Antony Starr, kes enne seda sarja oli võõras nimi, kuid nüüd jõuab ta paljude silmapiirile. Mees täidab seda rolli imeliselt - kangelane ja tõpranahk ühes isikus ja igas momendis. Ta on rahulik ja samal ajal totaalne sotsiopaat, kes on justkui kogu aeg äärelt alla kukkumas, hoides sellega ka vaatajat kogu aeg tooli serval, sest kunagi ei tea, mida ta teha võib.

Lõpuks jõuan vahest kõige olulisema nimeni - Karl Urban. Ta kehastab salapärast meest, kes tüdruksõpra leinava Hughie sellesse seiklusesse kaasab. Värviline ja iseloomukas karakter, kes on hirmutu, humoorikas ning kõiki erinevaid elemente siduv fookuspunkt. Läheksin isegi nii kaugele, et nimetaksin Urbani sooritust isegi tema näitlejakarjääri parimaks.

Esimene hooaeg koosneb ainult kaheksast episoodist, kuid iga osa on natukene üle tunni, seega on mida vaadata. Teine hooaeg on juba kinnitatud ning seda igati õigustatult, sest "The Boys" on midagi teistsugust ja originaalset.