Mark puutus esimest korda staaridega kokku tänu oma sõbrale, kes teda soovitas. Tema esimene klient oli Tom Cruise. Tavaliselt liiguvad sellised „töökuulutused" suust suhu. Kuna paljud staarid on Briti eriteenistuste endiste liikmete tööga väga rahul, siis soovivad nad, et ihukaitsja vahetudes oleks uus sama kompetentne.

Marki sõnul on Briti eriteenistuse ridadesse äärmiselt raske saada. Konkurents on suur. „280 inimest kandideeris ja ainult seitse võeti vastu," sõnas Mark väljaandele Vice. „Sa pead olema füüsiliselt vastupidav, aga veelgi olulisem on sinu psühhiline pool - on väga oluline, kuidas sa mõtled, asju näed, enda ümbrust tõlgendad ja et oled aus," lisas mees.

Marki sõnul ei tähenda heaks ihukaitsjaks olemine seda, et vajaduse korral suudad suvalisele kraaklejale tänaval või ennast täis musklimäele tuule alla teha. Mehe sõnul on oluline ettenägelikkus, põgenemisplaanide planeerimine, olukorrast aru saamine ja oskus end ümbritsevad nii-öelda lugeda, et mõista, kas asi võib minna ohtlikuks. Samuti on oluline oskus tulla toime olukorras, kus pinge on laes ja inimestel on närv püsti.

Näiteks üks Marki klientidest oli supermodell Kate Moss. Erilisi sooje suhteid neil aga ei tekkinud. Marki sõnul oli Kate'iga kõik väga professionaalne. Nad said küll omavahel tööalaselt hästi läbi, ent tundma nad üksteist ei õppinud. Mehe sõnul oli tollal väga kiire aeg ja tegemist oli väga palju. Üldiselt sõnab aga Mark, et Kate oli tore inimene ja neil oli hea tööalane suhe.

Kate Moss

Suurema osa ajast oli Mark aga endise abielupaari Angelina Jolie ja Brad Pitti ihukaitsja. Marki sõnul on tegemist väga pühendunud ja professionaalsete inimestega. Eriti pani Marki imestama, kui palju mõlemal näitlejal energiat jagus. Ta toob esile ka mõlema näitleja suurepärase planeerimis- ja ajakasutusoskuse. „Nad leidsid alati aega oma lastele ja heategevusele," sõnab Mark ja lisab, et ausalt öeldes nägid Jolie ja Pitt alati head välja, arvestades, et nad olid meeletu pinge all ja meedia otsis sageli nende kohta soppa, sest see müüb reeglina paremini.

Jolie ja Pitti lahkumineku osas jääb Mark aga kidakeelseks. „Nad olid mu kliendid ja ma austan nende privaatsust," pajatab mees.

Mis puutub aga valikutesse, siis tavaliselt peavad ihukaitsja ja tema klient omavahel hästi sobima. Mark räägib, et Brad Pitti ja Angelina Jolie'ga see täpselt nii oli. Nad usaldasid Marki täielikult ja kõiges. Mark võis vabalt üksi jääda nende lastega ja oli kursis paari avalikkuse eest varjatud saladustega. Ta oli just kui pereliige, ent siiski professionaalne ihukaitsja, kes teadis, kus on piir.

Mark meenutab ka üht meeldejäävat seika. Nimelt pidid Pitt ja Jolie osalema Torontos toimunud filmifestivalil. Kui nende auto - milles istusid Pitt, Jolie, Mark ja autojuht - hakkas lähenema rahvamassile, läksid inimesed niivõrd pöördesse, et nad hakkasid autouksi lahti kiskuma ja proovisid isegi Marki autost välja saada. Õnneks läks nii, et autojuhil õnnestus sündmuskohalt minema sõita nii, et keegi ei saanud viga. Üritusele jäeti minemata.

Angelina Jolie ja Brad Pitt

Endine ihukaitsja Mark lisab, et tema leping näeb tavaliselt ette, et oma klienti tuleb kaitsta iga hinna eest. Tavaliselt on nii, et kui Mark räägib kliendile, et olukord on ohtlik ja soovitab jätta kuskile minemata, siis kliendid kuulavd teda. Loomulikult võib klient Marki mitte kuulda võtta, aga tavaliselt usaldavad Marki staaridest kliendid mehe vaistu ja kogemusi.

Marki sõnul on tema kõige raskem klient olnud näitleja Sean Penn. „Ta on tore tüüp, aga ta saab iseenda eest seismisega ka päris hästi hakkama," jääb Mark endise kliendi osas viisakaks.

Sean Penn

Allikas: vice.com