1. Ära lobise. Suhteliselt häiriv on, kui tahad rahulikult filmi vaadata ja süveneda ning su ees või taga istuvad tüübid peavad omavahel filmis toimuvat pidevalt kommenteerima. Sündmustiku üle saad hiljem ka arutada.

2. Ära näpi oma telefoni. Eriti häiriv on see nende inimeste jaoks, kes istuvad sinust kõrgemal. Pimedas kinosaalis jääb erk telefoniekraan kohe silma. Loomulikult on asi teine, kui tegemist on hädaolukorraga. Siis aga tasub saalist vaikselt lahkuda.

3. Ära võta oma telefoni vastu. Kui oled kinos ja tahad helistajale öelda, et sa ei saa praegu rääkida, siis saad seda ka muudmoodi teha. Pane kõne kinni, ekraanivalgustus võimalikult madalaks ja saada helistajale sõnum. Kui asi saab oodata, siis ära üldse näpi oma telefoni.

4. Ära tao jalgadega sinu ees oleva rea istmeid. Kindlasti peaks seda mainima ka oma lastele, kui otsustad nendega kinno minna. Vaevalt meeldiks neile endale, kui keegi nende istet rida tagant poolt togima hakkaks.

5. Ära söö kõvasti ja matsutades. Loomulikult käib kino ja popkorn mingis mõttes kokku, aga süüa võiks siiski viisakalt. Sama kehtib ka igasuguste krõbisevate paberitega šokolaadide kohta. Proovi pakend avada siis, kui filmis on mürarikas hetk. Kindlasti on vale aeg hakata šokolaadi avama, kui filmis on vaikne moment.

6. Ära amele oma kaaslasega. Arusaadav, et kui oled kohtingul, oled värskelt armunud ning ei suuda oma kaaslasest käsi eemal hoida. Jätke kogu selline lugu aga selleks ajaks, kui olete väheke privaatsemas kohas. Kinosaal võib olla pime, ent kõik on siiski näha ja kuulda.

7. Ära jää hiljaks. Kui lähed vaatama kõige hilisemat seanssi ja sinu reas ei istu kedagi, siis ilmselt pole asi nii hull. Kui saal on aga rahvast täis ja hakkad filmi alguses oma popkorni ja joogiga enda kohale pressima, peavad paljud inimesed püsti tõusma. See pole ebameeldiv mitte ainult neile, vaid häirib ka kõiki neid, kes istuvad kõrgemal.

8. Ära laula kaasa. Loomulikult võib tekkida tahtmine laulda kaasa, kui filmis kõlab juhuslikult mõni su lemmiklugudest. Kino pole selleks aga õige koht ja ilmselt häiriks see teisi.

Allikas: her.ie