1. Jason Lee, "Minu nimi on Earl“

Kaks Emmy auhinda võitnud komöödiasari "Minu nimi on Earl“ räägib pisisulist, kes võidab lotoga 100 000 dollarit, kuid jääb järgmisel hetkel auto alla ja kaotab pileti. Kuna ta usub, et selline ebaõnn tuleneb karmavõlast, asub ta oma pahategusid heastama. Enamiku jaoks on ilmselt uudis, et sarjas paadialust mängiv näitleja Jason Lee oli enne professionaalne rulasõitja. Väidetavalt oli just tema üks, kes populariseeris "360 kraadi flip“ triki. Tal oli oma rulapood ja ta on osalenud mitmes spordiala tutvustavas videos. Jason Lee on korraldanud üritusi koos legendaarse Tony Hawk´iga ja andis oma hääle nii ühele tegelasele Tony Hawk´i rulamängus kui ka videomängus "Skate 3“.

2. O. J. Simpson, "Palja relvaga“

Enne kui O.J. oma eksnaise mõrvas süüdistatuna kurikuulsaks sai, oli ta Ameerika jalgpalli staar NFLis.

Tema nimel on terve rida rekordeid, millest paljud ootavad siiani ületamist. Aastast 1985 on ta profijalgpalli Hall of Fame liige.

Ta on üles astunud mitmetes telesaadetes, seriaalides ja dokumentaalfilmides. Tema näitlejaoskusi näeb kõige rohkem komöödiatriloogias "Palja relvaga“, mille peaosas armastatud Leslie Nielsen.

3. Jason Statham, "Riskikuller“

Märulikangelase amet nõuab head füüsist ja seetõttu pole ehk Jason Stathami sporditaust üllatus. Tema trumpala oli siiski üpris ebatavaline.

Noorena proovis ta mitmeid spordialasid: riistvõimlemine, tennis, poks… 15 aastaselt hakkas ta tegelema, üllatus-üllatus, vettehüpetega. See ala viis ta lõpuks ka Suurbritannia koondisesse ja maailmameistrivõistlustele. Väidetavalt on ta siiani veidi pettunud, et ta Olümpiale ei jõudnud. Samas ta tunnistab, et alustas alaga liiga hilja ja ilmselt polnud see tema jaoks sobivaim valik.

4. Sean Connery, "James Bond“

Paljudele tuleb ilmselt üllatusena, et armastatuim James Bondi kehastaja oli kunagi kehaehitaja. Seda fakti armastavad kulturistid uhkusega esile tuua. Connery on enamiku silmis küll eelkõige näitleja kui sportlane, kuid tegeles kulturismiga vähemalt 3 aastat. Kusjuures oma esimese filmirolli castingust kuuliski ta prestiižsel Mr. Universe võistlusel. Peale kulturismi harrastas ta 1950ndatel ka jalgpalli ning talle pakuti isegi lepingut Manchester Unitedis mängimiseks. Sellest ta siiski keeldus ja otsustas näitlemisele pühenduda, sest oli tol hetkel juba 23-aastane ning jalgpalluri karjäär ei kesta väga kaua.

5. Arnold Schwarzenegger, "Viimane võitlus“

Kui 1960ndate märulikangelased olid ütlemata soliidsed Sean Connery ja Clint Eastwood, siis 1980ndatel võtsid tähesära üle (ja särgid seljast) Arnold Schwarzenegger, Jean-Claude Van Damme ja Sylvester Stallone.

1980ndad oli lihaseliste märulikangelaste tippaeg ja suuremat sportlast, kui Arnold Schwarzenegger, pole me enam ekraanil näinud. Paljud teavad, et ta oli kulturismitšempion, kuid mitte lihtsalt. Ta on võitnud maailma olulisema kulturismitiitli tollal rekordilised 7 korda. Kuigi tänapäeval on rekordit nihutatud 8 peale, peavad paljud teda siiani maailma parimaks kulturistiks. Seda mitte ainult tema sportlike saavutuste, vaid ka kulturismi populariseerimise ja kogu ülejäänud edu tõttu. Arnoldi rollid ei võida küll Oscareid, aga püstitasid omal ajal kassarekordeid.

6. John Cena, "Vändapidurid“

Schwarzeneggeri järel on viimastel aastatel suurimaks märulikangelaseks (nii kassatulult kui kehamassilt) tõusnud Dwayne „The Rock“ Johnson. Ka Rocki ametivend John Cena on saanud jala fimitööstuse ukse vahele. Mõlemad olid WWE maadluse superstaarid. Enne kuulsuse toonud maadluskarjääri proovisid mõlemad kätt ja jalga Ameerika jalgpalli meeskonnas ning täiesti arvestataval tasemel. Cena alustas oma telekarjääri mitme maadlusteemalise filmiga, millest enamikku tootiski maadlusfödratsiooni WWE filmiosakond. Suuremale üldsusele tuntumad rollid on tulnud just viimastel aastatel. Hetkel on ta „Targem kui 5B“ USA versiooni saatejuht. Kas John Cenal õnnestub megastaariks tõusnud Dwayne Johnsoni jälgedes astuda? Kas seni tähtsaimast ülesastumisest komöödias "Vändapidurid" saab tema läbimurderoll?