Marveli Kinouniversumi arhitekt Kevin Feige ei tee enam Sonyga Ämblikmehe filmide osas koostööd, mis tähendab, et Peter Parker ei astu senisel kujul enam Marveli superkangelasefilmides üles. Teda jääb küll kehastama Tom Holland, kuid mitte enam Marveli filmides, vaid ainult Sony enda toodetud uutes filmides. See tähendab, et Sony ja Marveli koostöös valminud "Ämblikmees: Kodust kaugel" järge ei tasu enam oodata. Film kindlasti linastub, kuid uudist silmas pidades tasub sellest oodata mingil määral uut nägemust sama näitlejaga.

Mis oli Sony ja Marveli tüli põhjuseks? Asi oli rahas, sest väidetavalt soovis Marvelit omav Disney saada endale 50% Ämblikmehe filmide edust. Senise kokkuleppe kohaselt sai Marvel Sonyga koostöös valmivate filmide esimese dollari pealt 5%. Marvel käis Kevin Feige osaluse eest välja uue hinna, aga Sony polnud tingimustega nõus, kuigi viimane Ämblikmehe film osutus tänu Marvelile Sony jaoks kõigi aegade edukaimaks filmiks. Disney sai endale juba Ämblikmehe filmidega seotud kaupade müügiga seotud tulu, mistõttu polnudki Sony nõus tulusid pooleks jagama. Kui Sony oleks nõustunud Disney nõudmistega, poleks Marveli filmid maailma edukaimateks muutnud Feige Ämblikmehe filmide juurest lahkunud.

Sony andis peale Feige lahkumise kohta info lekkimist teada, et asi polnud rahas, vaid selles, et Feige oli teiste Marveli filmidega liiga hõivatud, kuigi praegu tundub, et Ämblikmehe lahkumise põhjus Marveli Kinouniversumist seisneb siiski Sony ja Marveli suutmatuses teenitud tulude osas kokku leppida.

Sonyl on plaanis veel kaks Ämblikmehe filmi, ja kuigi Tom Holland jääb Peter Parkerit kehastama, siis pole teada, et kas Feige juhtimise all valminud senise kahe osa režissöör Jon Watts lavastajatooli naaseb, sest ta pole hetkel järgmise filmi juures veel kirjas.

Mida see tähendab Ämblikehe jaoks? Tõenäoliselt arendab Sony edasi omaenda superkangelaste universumit, mis seisab täiesti eraldi Marveli omast. Neil oli see plaan juba esimese kahe "Imelise Ämblikmehe" valmimise ajal, aga plaan läks vett vedama, sest viimane osutus kriitiliseks ja rahaliseks pettumuseks. Toona oli plaanis teha film Ämblikmehe vaenlastest koondnimetusega Sinister Six, aga see jäi kõik soiku, kui Ämblikmees Marveli Kinouniversumiga liitus.

Sony lasi vahepeal välja väga edukaks kujunenud "Venomi", mille järg on juba ka töös. See kõik võib tähendada, et Sonyl pole Marvelit ja Feiget vaja, et Ämblikmeest edukalt filmides kujutada, kuigi ajalugu on teisiti näidanud. Stuudio saab nüüd teha ka filmi, kus Tom Hardy kehastatud Venom ja Tom Hollandi Ämblikmees saavad suurte vaenlastena omavahel kokku. Ämblikmehe tulevik on hetkel lahtine, sest Sonyl on tegelaskuju jaoks nüüd omad plaanid ning need võivad oluliselt erineda Marveli omadest.